söndag 22 augusti 2010

sömnadsjubel

Idag har det varit SYATALJÉ här hemma då Elisabet och Ida kom hit för att lära mig sy fina stick-påsar/ -gömmor / -väskor inför bytet på StickaMera. Jag anmälde mig för att utmana mig, för sömnad skrämmer fortfarande skiten ur mig efter traumatiska minnen från syslöjden i skolan. Men jag kan ju! Lite i alla fall! Hurra!
Farmors gamla, fina maskin fungerar snällt igen, och kommer att stå framme mycket mer efter idag...

När bytesväskan och två gömmor till var klara fortsatte jag med den här, som trots ganska snett band är alldeles jättefin! Hurra!

12 kommentarer:

 1. Hurra ja! Vilken tokfin väska du gjort sen vi åkte.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin väska och vilken fin symaskin. En sådan har jag i mitt hem i Sverige och den har jag köpt på loppis. Superstabil är den.

  SvaraRadera
 3. Heja! Snyggt! Jag har också sytt idag, men blev inte helt nöjd. Tur att jag gjorde en testväska innan jag gav mig på "fintyget" till bytesvännen! ;-)

  SvaraRadera
 4. Hej
  Bra gjort. Jag skippar det bytet, lusten för att sy är inte riktigt där :-( :-(. Annars har jag sytt mycket av alla de slag, kläder, barn kläder, hundtäcken, hästtäcken osv.

  Gamla tunga Husqkvara maskiner är bra och går alltid igång, har en själv :-) och byter int ebort den för en "fin" plastig data chip (modern) maskin. Plus att jag också har gammelmormors gamla tramp maskin kvar, läder "kedjan" behöver bara spännas lite tror jag.

  ha det bra
  MAri

  SvaraRadera
 5. Duktigt!
  Du skulle haft mig som syslöjdsfröken. Jag är så snäll så snäll :-)
  Så´n där symaskin du har, skulle jag också vilja ha...

  SvaraRadera
 6. En sånt stiligt grön symaskin du har. Jättefin väska!

  SvaraRadera
 7. klart att du kan! Väskan är ett strålande bevis på det. Du har rätt i att syslöjden nog snarare hämmade än inspirerade.

  SvaraRadera
 8. Vad kul att du kommit igång med symaskinen. Elaka syfröknar ska man hålla kort. :)

  SvaraRadera
 9. En sådan fin maskin ska man vara rädd om! Har också en sådan efter mormor.

  SvaraRadera