lördag 14 augusti 2010

loppis extravaganza

Jag var på loppis idag. Och det började med att jag hittade en komplett saftmaja i toppskick för 40 kronor. Den har jag inte på bild, men den var en av anledningarna till att jag åkte dit. Här ska kokas saft!

Men det blev fler fynd, och jag erkänner ärligt att skåpen hemma börjar protestera...
Här är det mesta jag shoppade:
Hunden, bordet och ladan ägde jag sedan förut, men resten shoppades idag.
Stolen kostade 60 kronor, och får egentligen inte plats i vårt hem. Tills vidare väntar den och ser om det blir ett hörn ledigt i matrummet jag ska göra i ordning.
Om man tittar närmare på bordet ser det ut så här:
Fotografens skugga kom också med, på ett mycket planerat och konstnärligt vis. Ser ni hur lycklig jag är?! Jag har fyndat! Kockums-handfat och två små skålar för 85 kronor. Tre fina skålar för 10 kronor stycket. En kanna jag inte alls behöver, men den tillhör farmors servis PIGG och jag har en massa tallrikar som passar till, så för 25 kronor hörde den hemma här.
Höganäskrusen har jag funderat på förr, till mycket högre pris, men idag hittade jag fem stycken för 10 kronor stycket. Nu önskar jag mig även dess "lillebror" att ha som kaffekoppar i stället för de uddafärger i Höganäs Collection som vi har nu. De är fina och så, men de känns inte så... vi. På bilden syns också en ljuvlig bricka och en bärplockare. Fem kronor stod det på prislapparna. Bärplockaren fick följa med hem eftersom delar av vår tomt ser ut så här:
På tal om trädgård förresten - Vi hittar nytt lite då och då, och nu har en hel backe slagit ut med såna här:
Är det någon som vet vad de heter? För det vet inte jag.

Sen gjorde jag ett fynd till. Jag vet ännu inte om det är en skatt av knappar eller vad det är för skatt som ska få flytta in i den, men denna lilla plåtburks-skattkista är väl bara för underbar?

Efter dagens materialistiska habegärslycka inser jag att jag har saker som andra nog skulle bli gladare åt än vad jag är, så nu ska här plockas ihop en loppislåda som ska UT ur huset, snarare än in. Det är bra att få den idén med jämna mellanrum tror jag.

4 kommentarer:

 1. Jag är till 99% säker på att de heter Balsamin. Testa när blommorna är färdigblommade och om man då trycker på fröbaljorna så skjuts fröerna iväg. Barn brukar gilla att klämma på baljorna.

  SvaraRadera
 2. Din skattkista var urläcker :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror det är hög tid att börja rita på en utbyggnad av torpet. En stor.

  SvaraRadera
 4. Japp, tror till och med att de heter Jättebalsaminer.

  http://linnaeus.nrm.se/flora/di/balsamina/impat/impagla.html

  Blir höga och sprider sig som ogräs, men är fina att titta på.

  SvaraRadera