tisdag 13 juli 2010

shopping

Så... alltså... Vi shoppade en del. Vi hade ju sparat för att kunna göra det, men jag är ändå chockad över hur jag kom hem med så många skojiga saker! Jag brukar vara dum-snål på resor. Alltså, klokt sparsam där och då, men så ångrar jag mig som bara den när jag kommer hem över att jag inte köpte den där, och det, och den också...

Nu ångrar jag att jag inte köpte två härvor Madelinetosh Sock till, och så den där ensamma härvan lila silke som lockade på butiken Gazebo Plus. Men bredvid min Jade-färgade härva såg de andra garnerna bleka ut. Och röran som silket hittades i gjorde att silket också blev rörigt... Och så blev det bara det här:
Eller... Det där är bara det stickrelaterade. Färgerna på fotot är inte toppen, men jag vägrar helt enkelt att lägga upp ett "skyltfönster" igen, så det får duga. I högen ser du:
- Ett nystan Madelinetosh Sock i färgen Jade som förtjänar ett eget, bättre foto.
Jag fick nysta härvan på en nystmaskin i trä från nancysknitknacks.com. Jisses, sicket ha-begär den väckte. Men den var för dyr.
- Fyra röda härvor, en vit och en svart härva Lavolds SilkeWool fyndade på rea för 3 dollar styck.
- Fem härvor Reynolds Rapture i två olika lila nyanser - En annan silke-ull-blandning fyndad på samma rea.
- Ett nystan rött Lacey Lamb från Sapphire. Det sötaste nystan jag sett med över 800m tunn lammull i.
- Två härvor Claudia's handpainted yarn av merino och silke. Jag köpte två olika färger - En grön som heter "River Bank Grass", och en gråbrun som trots sin delikata ljuvlighet heter "Dirt".
- Två nystan av för mig helt nya Noro Sekku. Båda kanske inte är till mig, men de får ligga tillsammans på hyllan tills en av dem flyttar hemifrån.
- Ett svart Knit Kit (Ni har väl sett att Slavi har börjat sälja Knit Kits här i Skandinavien på helt nyöppnade www.byslavi.dk. Han säljer dock den nya, blåa sorten som även innehåller stoppnål.)
- Fyra böcker. Jag kanske skriver mer om någon av dem någon annan gång.
- Små flätstickor och en "rescue needle" som är så söta att jag piper. Och så köpte jag världens minsta rundsticka som jag ska sticka ett smycke på. De är så söta att de får också en egen bild:
Förutom detta köpte jag även en handdrejad garnskål. Det är något jag önskat mig länge, men nu hittade jag en som var tillräckligt enkel och tillräckligt tjusig på samma gång för att höra hemma hos mig. Jag älskar den.
Sedan följde även några DVDfilmer, några böcker, nån leksak, nån present och några gröna saker till köket med hem. Och världens finaste glasunderlägg (tycker jag då, men så är jag ju husnörd och arkitekt...). Jag hann ta ett foto i köket innan jag sorterade de prylarna ner i sina lådor, men filmerna står redan insorterade i samlingen (Ja, har inte du dina DVDer i bokstavsordning? Är det bara jag som är galen?)
På bilden syns fyndade prickiga handdukar för en dollar styck, en majsskalare, två små silikon-nyp-skålar, en jättegrön slickepott och mina älskade coasters.

Så, nu börjar "resten av semestern", och det som inte är budgeterat för nu har jag inte råd med. Bara några loppisfynd för pengarna som "blev över" har jag tänkt...

4 kommentarer:

 1. Oj, vad mycket fint du har köpt. Fina, fina lyckosaker(det mesta du skriver om väcker stort habegär hos mej)...

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag sugen på att köpa garn och det har jag inte varit på jättelänge. Vad spännande med fabrikat som inte finns här hemma. Hum.... nu måste jag ut och surfa lite webbshopar tror jag. :)
  Välkommen hem!

  SvaraRadera
 3. Snart, snart vill jag se och känna!

  SvaraRadera
 4. Underbart med USA-shopping. Jag älskade NY, ska dit igen i höst, hurra! Jade är en finfin grön, jag köpte den i lace-varianten, men har ingen alls lust att dansa balett för närvarande. ;) Kommer nog med tiden.

  SvaraRadera