tisdag 13 juli 2010

Knapprebusens svar

Min jetlag-trötta hjärna glömde ju halva inlägget när jag drog vinnarna i knapprebus-tävlingen!
Rätt svar lyder:

Knappen är inte knäppt, den är o-i.

Oi är ett ljuvligt norrländskt ord som hittades på av Birger Norman. En favorit från "hemlandet" Ångermanland. Många hade trassel med denna dialektala godbit, men många listade också ut den, och kanske har jag berikat någons ordförråd med denna pärla.

Följer man bilderna så kan man förklara lösningen så här:

Knapp E När(ke) (V)inte(R) Knäpp (Knapp med prickar över) T
(E)den Ä Ro I

Eftersom det ur rebusteknisk synpunkt är korrekt även att vara ålderdomlig och säga "äro i" på slutet, har jag givit en rebuslösare rätt för det, även om logiken i meningen i viss mån går förlorad.

3 kommentarer:

 1. Inte konstigt att jag som skåning inte fattade.

  SvaraRadera
 2. hahaha min svensklärare brukade göra en "hänga-gubbe" tävling varje år för dom nya sjuorna, där svaret alltid var oi. och INGEN visste vad det var men tyckte att han var konstig och jobbig när han sen förklarade (eftersom att 13åringar är emot allt) det var en kul och bra lärare=)

  det var ett väldigt klurigt svar det där, jag gav mig på den men förstod nästan ingenting! ha det fint och grattis till vinnarna!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag lärt mig något nytt!

  SvaraRadera