torsdag 20 maj 2010

åskfötter

Värme och åskmuller utan regn. fötterna svullnar, huvudvärken kommer krypande och jag rustar mig för en sömnlös natt. Vissa saker börjar jag känna igen i min galenskap. Det sägs att det ska regna i kväll. Vore ju typiskt eftersom jag ska ut på en efterlängtad stadsvandring i Göteborg där jag ska guida konstföreningsmänniskor runt Järntorget. Fast det är klart - Ger det mig anledning att visa upp min loppisfyndade, prickiga, genomskinliga regncape som används alltför sällan så kanske det är värt det? Jag köpte den för tre år sedan och har använt den tre gånger. Varje gång har den fått komplimanger och förundrade huvudskakningar. Den är konstig och toksöt.

Hunden kan inte bestämma sig för om det är skönt eller förfärligt med värmen. Katterna sträcker ut sig på trappan som blivit stekhet och beter sig som katter gör mest när det är soligt. Sambon svär över datorer inomhus när han nog egentligen borde sitta och vara lycklig på nån stubbe någonstans. Jag tittar på moln och inväntar regnet.

1 kommentar:

  1. Ok, nu hinner du kanske inte fixa detta till imorgon just. Men plocka nässlor, stoppa i tekannan och drick nässelte tills du storknar. Det går bra att köpa eller torka till vintern med. Sen lägger du dig på en trasmatta med fötterna högt upp mot väggen. Och "hepp" är fötterna små igen. Och så blir man väääääldigt kissnödig! :-)

    SvaraRadera