onsdag 7 april 2010

rymmaren

Jag rymde hemifrån och åkte ända till Kungälv för att sticka med goa stickerskor. Galet långt för ett stickcafé egentligen, men vissa dagar blir det bäst om man bara gör det där galna man fick för sig! Fast jag glömde kameran hemma. Doh.

Och på mysiga Moody's satt många fina stickerskor, med många fina stickningar! (Obs! Facebook-länk.)

Koftan var där, och Beda - men vi var så många att jag bara kom åt att vinka till dem dääääär borta i lokalen. Närmast runt mig och min gröna kofta stickades det ännu mer grönt. PetraO stickade i ljuvligt gräsgrönt Heaven's Hand och Sillen bredvid henne stickade jättegrön, jättefin mosstickning i ett bomullsgarn som jag blev lite kär i på avstånd... Ni vet så där så att ögonen söker sig dit, men man blir lite nervös när objektet för ens beundran verkar titta tillbaka... Inte Sillen då, utan garnet som verkade tala till mig... "Sommarplagg i grön bomull..." viskade det. Det har mig lite på fall, men det kan tänkas att det bara är en stickcafé-crush.
(Bilden lånad hos Sillen)
Bredvid mig satt Lea och muttrade över strumpa nummer två i paret som alla på Grötö tyckte blev fina - utom Lea. "För randigt" dömde hon, och lade upp och började på nummer två. Jag är full av beundran. Jag hade lagt ner och givit upp. Repat upp och svurit lite. Nej... svurit mycket. Nu blir Leas andra strumpa lika fin som den första, men Lea muttrar och imponerar.

Mia var där med sin gråa Citron. Hon valde rätt kant. När jag försökte låta bli att stirra på Sillens gröna bomull vilade blicken gärna på det mjukt, fluffigt vita på Mias sjal.
(Bilden lånad hos Mia)
Via Mia hittade jag nyligen till Tootis blog och nu fick jag träffa Tooti som satt bredvid Mia och stickade i vackert rost-senaps-guld-gult. En sån där färg som jag älskar på avstånd. Nära mig förvandlar den mig till en grisskär kulting, men på håll beundrar jag den, avundas jag den och suktar jag efter den... Tooti har dock precis rätt färger i övrigt för att den här guldsenapen bara ska lyfta henne ännu mer! Hennes Citronsjal var mjukt randad i denna ljuvliga gula som gick mot roströd, till bordeaux och tillbaka. Den såg ut som en smarrig, men mycket mättande efterrätt. Tooti är en härligt tjusig människa på det hela taget. Ljuvligt.
(Bilden lånad hos Tooti)
Tooti visade också stolt upp sin senaste väska från Stickfrossa, vars stolta designer och upphovsmakerska satt mittemot i ännu en Citron. Denna citrongul och med pärlor i kanten. Lika färgsprakande ljuvlig som ägarinnan.
(Bilden lånad hos Stickfrossa)
I andra stickerskors händer såg jag rosa sockervadd (Drops Kidsilk i en jordgubbsglassig fluffig stickning som man blev glad och sommarsugen av), handspunnen mysig "mossa" (mer ljuvligt grönt) och mycket annat som får huvudet att snurra i garndrömmande piruetter.

En stickerska satt och svor över uppläggningsvarvet i ett bomullsgarn som inte riktigt ville samarbeta. "Men vad ska det bli då?" frågade någon i ett tröstande tonfall. "En somrigt enkel tunika-linne-grej sådär A-linje nånting lite fliff-floffig så som man vill ha på sommaren" sade stickerskan. Läs meningen igen. Fliff-floffig. Jag förstår precis - och älskar uttrycket. Jag vill också sticka nåt somrigt fliff-floffigt.

På en hylla stod en annan grön förälskelse och lockade på mig. Jag har dreglat över den skönheten på en annan plats, en annan gång och till ett annat pris, men lät bli att köpa den. Den gröna Jellybean-skålen på fot är lite för bra för att vara sann, men 450 kronor för en glasskål svider lite extra just nu, då jag betalat sticklägret och gjort avbetalning på mitt CSNlån samma månad... Men nu vet jag att den lilla gelébönan står där på Moody's. Kanske blir den min... en annan gång.
(Fast den var mer gräsgrön... Har den färgen utgått? Gjorde jag bort mig som inte köpte den ändå? Fast jag inte alls har råd?!)

Och på tal om nåt helt annat - eller på tal om ännu mera inspirerande stickning - har ni sett den här?! Vifflas Haruni får mig att vilja sticka grått och brunt igen. Murrigt. Mysigt. Och den får mig ännu mer peppad till att göra min Haruni-variant (Haruni-varianter? Plural? Kanske.) Och lite längre ner i Vifflas blog - en Kaellingesjal som jag också har på min lista. Måste. Också. Stickas. Ska bara sticka klart min gröna kofta först.

Jag är full av "stickspiration" igen. Det är då attans att man måste försörja sig om dagarna - Jag hade hellre bara stickat i några veckor eller så...

3 kommentarer: