lördag 17 april 2010

knappfynd

Jag var på loppis idag. Inte en av de loppisar där jag brukar göra mina mest fantastiska fynd, men en som låg behändigt till för dagens andra ärenden, så jag hamnade där. Och för första gången gav jag mig tålamodet att verkligen dyka ner i deras väldigt osorterade knapp-himmel.

Jag har köpt knappar idag. Många knappar.
Bland tusentals knappar vande jag ögat långsamt till att hitta de sorter jag valt. De här hoppade fram ur massorna en i taget tills jag hade mer än 20 gulbruna och 9 grå.
De här låg utspridda i botten, men stod ut från mängden så att det nästan kändes som om jag stod och silade fram dem ur en guldrusch-flod någonstans i vilda västern.
En ensam lila knapp bland de gula, men den distinkta formen gjorde att den ändå fick vara med i gänget.
Samma grupp knappar fotade från olika håll. Den gröna färgen på de blanka knapparna är intensivt blågrön och glänsande och gjorde knapparna lätta att hitta i mängden. De matta knapparna är grönare än vad fotot visar, och de små med relief ville inte fånga ljuset på foto, så elegant som de gör på riktigt.
Två gula karameller. Varför är gula knappar så lockande? Jag klär inte i gult...
De är så fina, så fina, så fina!
Några knappar till blev det också. Etthundrasjuttioåtta stycken sammanlagt. Och jag är ändå inte ruinerad.

4 kommentarer:

 1. Åh vad snygga bilder! Jag älskar knappar... : D

  SvaraRadera
 2. Underbara knappar!Vart var du på loppknappis fynd?

  SvaraRadera
 3. Fina knappar! Och förr i världen var det ju näst intill otänkbart att sticka efter eget huvud... På 1970-talet och däromkring.
  Nog är det mycket som har förändrats, och fort går det med alla bloggar och inspiration som finns.

  SvaraRadera
 4. Jaha du är lika knapptokig som jag ser jag...visst är det skoj med knappar. Man behöver inte alls använda knappar för att knäppa med. De kan också användas som dekoration.

  Din blog e' fiiiin.......
  kram

  SvaraRadera