torsdag 1 april 2010

bä bä svarta lamm

Sån fantastisk tajming man kan ha.

Äntligen tyckte jag mig ha tid att svänga in till Mysten, en fantastisk gård som ligger alldeles här i närheten. Det visade sig att de hade tänkt komma och hälsa på mig, lika mycket som jag hade tänkt komma och hälsa på dem. Ryktet om en stickerska i bygden hade nått dem... Eller, rättare sagt, de hade sett mig i GP och listat ut att det var vi som köpt torpet.

Det var inte världens bästa tajming för att sätta sig med en kopp kaffe och lista ut nåt hyss vi kan hitta på i framtiden, för M skulle iväg. Men rusande till bilen sa hon över axeln "Men vi har nya lamm du kan få se!" Så medan hon åkte iväg tog I mig till fårhuset där 40 tackor bräkte mig välkommen. Och där stod två svarta, fuktiga och darrande lamm vid sin mamma. Fortfarande med klövarna i den röda pöl där de ramlade ut i världen.

Den extra upplevelsen var jag inte alls beredd på, så nån kamera hade jag förstås inte med mig. Men det är bara en av väldigt många anledningar till att jag ska komma tillbaka till Mysten. Många gånger.

3 kommentarer:

 1. Härligt med sådana människor i närheten och härligt med lamm!! :-)

  SvaraRadera
 2. Visst är de så himla gulliga och trevliga! Är avis för att jag inte fick se några nya lammbebisar när jag var där...Har du också varit ute och flugit ikväll, lite taskig sikt men väldigt upplivande:)

  SvaraRadera
 3. Vilken sort? Lammen alltså. De är så underbart ljuvliga!
  Nariga händer =gosa med ett lamm. Narig själ = Gosa med ett lamm.

  SvaraRadera