tisdag 9 mars 2010

sticka JÄRNET - snart

Jag har en massa stickspiration (stick-inspiration) men ingen tid att sticka. Jag planerar stickning. I helgen ska jag hålla kurs - och påbörja minst en stickning, som en del av den ena kursen. Det ska förhoppningsvis släppa på fördämningarna lite.

Om jag ändå kunde få klart den här jobb-grejen nu, så att händerna skulle känna sig tillräckligt lediga för att sticka JÄRNET. Då ska jag sticka en kofta, en tröja, en kofta till och en mössa tror jag... Samtidigt som jag ska sticka minst en sjal. Förstås.

Måste förresten nysta en massa garn inför allt detta stickande. Jag tror att mitt fredagskvällsnöje ska bli att nysta garn medan jag tittar på På Spåret.

Förresten hittade jag en japansk stick-diagram-nyckel online. Bra va?

Och på tal om stickning så har Clara länkat till mig och Eva har givit mig en blogaward om inspiration! TACK!
Jag väljer att inte lägga upp hela award-kedje-grejen, utan vill peka på ett gäng saker jag inspireras av. Sju stycken inspirationslänkar ska ni få här:

1. etsy. Jag surfar här, inte bara för att shoppa utan för att inspireras. Tittar på vackra saker och geniala idéer. Leker med sökfunktionen, hoppar mellan andras favoriter, klickar mig fram genom showrooms eller skrattar åt fula saker på ett elakt sätt som känns lite fel (men en del saker är ju så fula!)
2. Annas rattmuff. Och allt annat Anna gör.
3. Mia. Ja, hela Mia. Jag tycker Mia är häftig.
4. Petras, Sillens och Janettes färgextravaganza! (Nr 4 är rena rama Kinderägget! Tre länkar i en!)
5. Ulrikas foton på Norrland och på Stickning
6. En massa bloggar man kan surfa runt på "utan mening eller mål" "för det är färden som är mödan värd"
7. Ravelry. Ravelry. Ravelry. Jag använder den här sidan nästan som snuttefilt. Särskilt när jag inte riktigt har tid att sticka själv. Jag slår upp ett favoritgarn och surfar på projekt det använts till. Jag kikar på vad vänner favvat, och vad vänners vänner favvat och vad vänners vänners favoriter har favvat... och så här kan jag hålla på. Länge. När jag inte har tid.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att bli länkad till som helhet :) Nu ska jag somna med ett leende på läpparna. Hoppas du får sticka Järnet snart! Kram <3

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Du har fått award av mig. Mistänkter att du redan fått den. Men bara så det vet :P
    Kram

    SvaraRadera