tisdag 30 mars 2010

mera torp

Mera torp har efterfrågats, så jag greppade kameran och valde några mindre stökiga vinklar och lyckades få till ett riktigt fint foto på en av våra bästa vänner - kakelugnen. Lägg märke till den smakfullt designade feta grisen av porslin... Den fick jag i födelsedagspresent av Sambos mormor, och då var den fylld med godis. Jag valde att inte ta det som en pik...
I köket hänger två meter kanel. "Det här ser ut som två meter kanel" sa U som var på besök. "Det är två meter kanel" sa jag. Varför krångla till det?
I köket hänger också en rad med finaste kaffemuggarna, men kossa-muggen har på grund av sin ofantliga gullighet lyckats få en egen krok. Den gör mig lite extra glad ibland.
På vardagsrumsväggen samlar Sambo och jag våra likheter och olikheter i svarta ramar. Ibland hänger jag dit något nytt och ibland byter någon ram innehåll. På bilden nedan syns bland annat ett babyporträtt av sambo, en stadskarta över 1700talets Rom, mina föräldrar hand i hand när de var 2 och 3 år gamla, en Citroën 2CV, en goblin, en Panther-pansarvagn, taket i Pantheon, ransoneringskuponger från andra världskriget att köpa "textila varor" för och Karin Boye.
I andra änden av väggen hängde jag nyss upp detta vackra porträtt av min farmor. Hon föddes 1916 och min gissning är att bilden är tagen 1919 eller 1920. Hon är väldigt liten, väldigt söt och väldigt lik sig som jag minns henne. Hon blev 91. Ovanför farmor hänger en ljuvlig poster jag hittade online som gör reklam för Yee Haw Country Fair - 2nd Greatest Show on Earth!

På övervåningen är vi inte direkt klara, men några hörn börjar bli som du ska. Runt sovrumsdörren har jag målat lila, och rödvitprickiga gardiner blir en fin garderobsdörr. Ja, och så Rolff förstås. Han är den finaste inredningsdetaljen vi har.

(Som vanligt kan du klicka på bilderna för att se dem i större format)

5 kommentarer:

 1. Vilka fina detaljer!! Nu blir man sugen på att fixa lite nya tavlor hemma.

  SvaraRadera
 2. Fascineras: var dina föräldrar ett par redan i trotsåldern?
  :)

  SvaraRadera
 3. Vad kul att få kika in hos dig :-)

  SvaraRadera
 4. Svar till Tigris - Mina mor- och farföräldrar var vänner och mina föräldrar har känt varandra hela livet. De var gifta i 24 och ett halvt år, och historien är fortfarande ganska fantastisk. Som enda barnet i ett nu avslutat äktenskap blir det här fotot förstås lite extra laddat just hemma hos mig...

  SvaraRadera