onsdag 31 mars 2010

...och nu strax innan läggdags har jag förstås dåligt samvete för att jag utsatte er söta läsare för min alldeles egna pms-ilska i min alldeles egna blog. Fånigt av mig eller hur?

pms-förbannad på idioter

Nej...

Det är fult att kalla folk för idioter, så jag väljer att säga att det var ”mindre pålästa” människor jag träffade på idag. Jag ska erkänna att jag inte var på mitt soligaste humör med mensvärk och yrsel i en ljuvlig illamående-cocktail, men det kändes allt lite som om alla stadens minst pålästa hade tryckt in sig i samma buss nummer 16 mellan Centralstationen och Chalmers…

Det började med kvinnan som prompt skulle sitta på yttersta sätet och sedan ojade sig och stånkade för varje medresenär hon fick resa sig för. Hon satt på kanten av sätet och spände rumpmusklerna för att inte ramla av. Och så rynkade hon på näsan. Åt alla. Det är ju förfärligt synd om fina damer vars fragila luktsinnen inte tål doften av folk, och som tvingas dela trånga utrymmen med såna där… såna där… människor! Uschaligen.

Sedan har vi flickorna med väldigt blont hår. Blondare än vad deras genetiska kod någonsin programmerat, och jag pratar alltså bara om hårfärg här. Även om andra insinuerade betydelser av ordet blond också hade kunnat appliceras på dessa två. Jag vill lägga till att båda var gamla nog att shoppa på Systemet - något som också framgick av deras samtal. Här är ett utdrag ur "flickornas" finkänsliga samtal, som hölls i ett röstläge anpassat för att ingen i bussen skulle missa ett endaste viktigt ord:

- Men asså som om det är mitt fel att han inte berättar allt för henne!

-Jag vet!

- Alltså om jag vill ha honom och han tar första steget, är det då upp till mig att ba ’men hallå är inte du ihop med [namn på annan person av kvinnokön]’ så att han glömmer mig? Då har dom två problem och det är inte upp till mig att lösa eller hur!

- Ja, det skulle ju ändå ta slut liksom…

- Precis! Men ändå ska hon hålla på så här och typ vara skitsur på MIG skitlänge…

Får du också lust att testa slagstyrkan i din raka höger? Tro mig, jag kände mig våldsbenägen efter bara tre hållplatser…

Ja, det hör till saken att jag är PMSig och hade ont och egentligen är en snäll och leende person, så kanske är min reaktion i vanliga fall att jag inte hör och ser sådana här människor, eller lyckas förklara bort deras beteende på något sätt. Men just idag var det min tur att irritera mig, när hänsynslöst dumm… jag menar mindre pålästa personer korsade min väg, eller rentav trampade på mina tår.

Japp. Han trampade mig på tårna. Bad inte om ursäkt, och knuffade sig fram till dörrarna så han kunde kliva av före mig, som skulle av på samma hållplats.

Och så regnade det också…

Imorgon är en annan dag. Tackochlov.

påskporten

Man måste ju visa påskkärringarna på väg till Blåkulla var det är säkert att ta en paus och stanna, så jag har påskpyntat syrenen. Min egen påskgubbe blev också glad för välkomnandet.
Tänk till sommaren när det är ett doftande valv av syren vi välkomnas av...

tisdag 30 mars 2010

mera torp

Mera torp har efterfrågats, så jag greppade kameran och valde några mindre stökiga vinklar och lyckades få till ett riktigt fint foto på en av våra bästa vänner - kakelugnen. Lägg märke till den smakfullt designade feta grisen av porslin... Den fick jag i födelsedagspresent av Sambos mormor, och då var den fylld med godis. Jag valde att inte ta det som en pik...
I köket hänger två meter kanel. "Det här ser ut som två meter kanel" sa U som var på besök. "Det är två meter kanel" sa jag. Varför krångla till det?
I köket hänger också en rad med finaste kaffemuggarna, men kossa-muggen har på grund av sin ofantliga gullighet lyckats få en egen krok. Den gör mig lite extra glad ibland.
På vardagsrumsväggen samlar Sambo och jag våra likheter och olikheter i svarta ramar. Ibland hänger jag dit något nytt och ibland byter någon ram innehåll. På bilden nedan syns bland annat ett babyporträtt av sambo, en stadskarta över 1700talets Rom, mina föräldrar hand i hand när de var 2 och 3 år gamla, en Citroën 2CV, en goblin, en Panther-pansarvagn, taket i Pantheon, ransoneringskuponger från andra världskriget att köpa "textila varor" för och Karin Boye.
I andra änden av väggen hängde jag nyss upp detta vackra porträtt av min farmor. Hon föddes 1916 och min gissning är att bilden är tagen 1919 eller 1920. Hon är väldigt liten, väldigt söt och väldigt lik sig som jag minns henne. Hon blev 91. Ovanför farmor hänger en ljuvlig poster jag hittade online som gör reklam för Yee Haw Country Fair - 2nd Greatest Show on Earth!

På övervåningen är vi inte direkt klara, men några hörn börjar bli som du ska. Runt sovrumsdörren har jag målat lila, och rödvitprickiga gardiner blir en fin garderobsdörr. Ja, och så Rolff förstås. Han är den finaste inredningsdetaljen vi har.

(Som vanligt kan du klicka på bilderna för att se dem i större format)
Cecilia har upptäckt att det händer lite med det lilla torpet uppe i hörnet.
Igår regnade det, men idag har det torkat upp lite, marken börjar bli lite grön och katten har klättrat upp på taket igen...

UTLOTTNING

För att fira att många gillar min blog, och för att jag är på bra humör trots att jag mår potta just nu så är det min tur att dela ut fina priser till blogvänner!
Jag bryter som vanligt lite mot mönstret och lottar inte ut mjuka fina härvor som alla andra, utan priset är en liten BLACK BOX-digitalvåg. Den sista jag har just nu. Den väger ner till en tiondels gram och är ovräderlig när man beräknar garnåtgång. Den är dessutom så plutteliten att den får plats i stickväskan!


Som extrapris lottar jag också ut en favoritfilm! "Ensemble c'est tout" - och efter helgen på Grötö vet i alla fall jag att tillsammans är man verkligen mindre ensam! Dessutom har Audrey Tatou på sig en helt fantastisk stickad tröja...

Allt du behöver göra för att vinna är som vanligt att lämna en kommentar till det här inlägget. Berätta gärna vad som gör att just du hälsar på i just min blog! Vad av det jag skriver eller visar tycker du om? Så kanske det här gör att jag skriver mer av det ni helst vill läsa.

Vågen lottar jag ut, medan filmen går till den kommentar som ger mig det allra största leendet, för det behöver jag en magknipsdag som denna...

Jag drar och väljer vinnare nu på söndag.
Medan ni väntar på att jag ska hitta på skojiga priser så kan ni vinna garn hos Mia!
Men jag har önskat mig det gröna Hempathy-garnet, så önska er gärna något av det andra så jag får mer grönt garn! Hehe...
Jag är inte så bra på att hålla koll på siffror. Jag skulle ju invänta 65013, men idag när jag tittade på räknaren såg jag att bloggen haft 66006 unika besökare! Det låter som ett magiskt nummer det också, så nu ska jag fundera på en utlottning för att fira. Stay tuned for fina priser!

måndag 29 mars 2010

mera grönt

Ulrikas Tea Leaves avgjorde saken. Jag behöver få sticka i Cascade Wool 220 Heather. Så jag beställde fem härvor idag. Färg? Grönt så klart...
(Bild från garnkorgen.se)

shopping

Jag köpte garn på Grötö förstås.
Grönt silke från Yll&Tyll...

...och från Ingrid en kon Kamel-Silke och två koner Guldtråd spunnen av Rumpelstiltskin (så tunn är den) som ska bli en guldsjal på 2mm-stickor. Förslag på vilket mönster guldsjalen ska stickas i mottages tacksamt.

Och idag damp också en härva nytt garn ner i brevlådan! En härva vitt som går mot blått som ska paras ihop med mitt Madelinetoshgarn och bli en sommarhimmel jag ska svepa om mig.

Och när nytt garn flyttar in i garnskåpet kan jag ibland bara stå och titta på min samling... Det är inte bara stickning som är min hobby. Garnskådning är definitivt del av det hela...
Jag ska kanske skriva mer om helgen senare, för det blev mest bilder på knitbattlande damer... Men här är i alla fall mina bilder från Grötö.


(Om någon vill att jag tar bort en bild ni är med på, så säg bara till så gör jag det)

söndag 28 mars 2010

Snön är (nästan) helt borta. Snart ska det bloggas Stickfest!

torsdag 25 mars 2010


Hydro och UnoX har blivit St1.
Men hur uttalas egentligen denna nya bensinstation?

Station ett?
Stationette?
Stett?
Stetta?
StEn?
StationEn?
StOne?
StWann?
Ess Te Ett?
Ess Te En?
Estett?
Esten?
Styksi?
Star... den lilla stjärnan där... och så ettan på nåt vis?
Sedan fick jag reda på att de har någon koppling till Finland, så nu säger jag Styx. (St Yksi)

(Jag fyller på listan allt eftersom ni lämnar nya förslag i kommentarerna)

Åsa gav mig nog bästa förslaget! Det betyder förstås Sticka 1 maska!

söndag 21 mars 2010

Jag har varit på stickhappening i Borås utan min kamera.
Nu ligger kamerabatteriet på laddning och imorgon ska jag försöka knäppa lite kort på Väldigt Färgglada Saker Gjorda Av Garn. Och på färgglatt garn.

I sa att min tvåfingrade vante var rolig men ful... Jag tycker den är Jättefin - ändå!
Den ska jag också knäppa kort på imorgon.

torsdag 18 mars 2010

Igår skickades kompendiet för Stickfest i Väst till tryck!
Det är nära nu...

Vill ni ha en smygtitt i kompendiet säger ni?! Nä, nä, nä...
Men det finns en röd tråd...

onsdag 17 mars 2010

snölykta

Dumma kamera. Jag byggde en snölykta utanför ytterdörren som hälsade Sambo välkommen hem med ett fladdrande ljus. Men kamerans batteri behöver förstås laddas när jag äntligen plockar fram den, så jag kan inte visa hur fin min lykta var.
Den var fin i alla fall.

tisdag 16 mars 2010

vill vinna...

yah man

När man får för sig att virka lite på måfå med restgarner och liksom se vad det blir, är det bra att kolla om reggae-takterna sitter i innan man råkat virka en hyllning till Bob Marley. Även improviserad virkning bör planeras lite bättre än så här.

måndag 15 mars 2010

en revolution i blått

(...trots röd politisk identitet.)

Igår lade jag upp till en knallrosa sjal. Det är mitt jitterbugg-garn som ska bli en ljuvlig rektangel med löv på som jag ska svepa om mig i sommar. Samtidigt radar min blogroll i google reader upp tre stickbloggar i rad som visar bilder på Haruni. Igår på kursen lade en av mina deltagare upp sin version av denna ljuvliga spetssjal.

Men jag är ju så där speciell av mig ibland, och vill helt enkelt inte sticka det alla andra gör samtidigt. Jag tycker till exempel mindre om min ljuvliga Citron än vad den är värd, helt enkelt för att jag har för många andra Citroner att jämföra med... Men jag vill också sticka Haruni... Den är ju så fin. Så jag har en revolutionär plan:

Jag har beställt garn. När garnet kommer ska jag göra min Haruni. Men den blir klar först i sommar, lagom tills jag behöver en sommarhimmel att svepa om mig. Just det! Min Haruni blir BLÅ! Vad sa ni nu då?!

Eller vänta... Det är ju inte att vara speciell och gå emot strömmen... Det är ju bara att göra tvärtemot hur jag själv brukar göra? Nåja, Haruni-revoltion lagom till sommaren ska det bli i alla fall! På mitt sätt!

söndag 14 mars 2010

Jag ska åka på...HURRA!

inlägg 624 har tappat räkningen

När jag byggde om min blog stod räknaren på 6080?... Nu är räknaren borta.
Alltså, jag hade en siffra på ofattbara sextiotusenåttahudranånting och nu har jag tappat räkningen/ räknaren.
Kan man ställa in en ny räknare att börja på 60800? Jag som hade tänkt sikta på nån häftig siffra och ha en happening för att fira... Fast det där med att fira jämna nummer verkar alla andra göra, så jag tänkte fira besökare nummer 60954 eller så, men nu vet jag inte när det är.
Jag kan dock berätta att detta är inlägg nummer 624.

Glöm det här inlägget! Jag hittade min räknare, har designat om den och lagt den i kanten - och den hade redan tickat till 64000 medan jag inte såg på! Så nu tänker jag fira på 65 013 besök. Det har jag just bestämt!

lördag 13 mars 2010

Jag funderar på att låta det lilla torpet i kanten följa årstiderna... Är det en bra idé tro...
Just nu är det ganska insnöat...
...med en katt på taket!

nej nej nej

Hunden blev jätteglad när jag kom hem och hann hoppa upp och.. sätta... tassen... och... klon... i... kanten på min Laminaria som jag hade på mig för första gången idag och... slet... av... minst... ett... par... trådar! Jag vågar inte riktigt inspektera skadan. Är det illa är jag rädd att jag kastar ut hunden och sätter mig och gråter.

Kursen jag höll idag gick bra, så jag ska sätta mig och vara glad åt det en stund innan jag inspekterar hur jag ska lyckas punktreparera spetsmönstret.

Uppdatering: Laminarian lever. Efter lite hjärtlungräddning med lite virknål och en hoptovad tråd som gått rätt av är den nu lagad! Jag Lagade min spetssjal! Och jag ska ha kurs i att våga sig på spetsstickning imorgon. Heja mig!

fredag 12 mars 2010

Jag funderar på att möblera om i bloggen. Hårt.
Nya färger. Nya motiv. Nya features. Nya knappar. Nya happenings. Nya texter. Nya stickningar... och så allt det gamla instoppat i den nya designen förstås.

Har ni som haft blog länge surfat bakåt på sistone. Jag läser vad jag skrev för fyra år sedan och häpnar åt allt som har hänt, allt som är som det är och att jag är som jag är. Det är spännande.

torsdag 11 mars 2010

garn trots allt

Vilken tajming! Jag hade ett möte på Vuxenskolan vid Redbergsplatsen halv fem, och just idag skulle Tummelisa ha extra öppet! Självklart rusade jag dit och möttes av underbara Petra i sin vackra Harunisjal och av Ann-Christin. Här skulle shoppas Colinette Jitterbugg till en sjal.
Men vad skulle jag välja?!

Medan färgerna låg och mognade på disken kikade jag runt lite och insåg plötsligt att jag behöver tre nystan baby cashmerino till ett par vantar i just den där knalligt gröna... "Oj då, det finns bara ett nystan kvar"

Jahapp. Då gav jag upp det (För idag. Jag ska fortfarande ha tre knalliga nystan. Sen.) och återgick till Jitterbuggarna. Efter mycken vånda ville hjärtat ha den blågröna. Två härvor tack. "Oj då, det finns bara en härva kvar"

Nää.

Så här sitter jag med två härvor härligt rosa i stället. För shoppas skulle det förstås ändå!
Och när jag kom hem hade min bok som jag hade beställt kommit hem i brevlådan! Hurra!

tisdag 9 mars 2010

sticka JÄRNET - snart

Jag har en massa stickspiration (stick-inspiration) men ingen tid att sticka. Jag planerar stickning. I helgen ska jag hålla kurs - och påbörja minst en stickning, som en del av den ena kursen. Det ska förhoppningsvis släppa på fördämningarna lite.

Om jag ändå kunde få klart den här jobb-grejen nu, så att händerna skulle känna sig tillräckligt lediga för att sticka JÄRNET. Då ska jag sticka en kofta, en tröja, en kofta till och en mössa tror jag... Samtidigt som jag ska sticka minst en sjal. Förstås.

Måste förresten nysta en massa garn inför allt detta stickande. Jag tror att mitt fredagskvällsnöje ska bli att nysta garn medan jag tittar på På Spåret.

Förresten hittade jag en japansk stick-diagram-nyckel online. Bra va?

Och på tal om stickning så har Clara länkat till mig och Eva har givit mig en blogaward om inspiration! TACK!
Jag väljer att inte lägga upp hela award-kedje-grejen, utan vill peka på ett gäng saker jag inspireras av. Sju stycken inspirationslänkar ska ni få här:

1. etsy. Jag surfar här, inte bara för att shoppa utan för att inspireras. Tittar på vackra saker och geniala idéer. Leker med sökfunktionen, hoppar mellan andras favoriter, klickar mig fram genom showrooms eller skrattar åt fula saker på ett elakt sätt som känns lite fel (men en del saker är ju så fula!)
2. Annas rattmuff. Och allt annat Anna gör.
3. Mia. Ja, hela Mia. Jag tycker Mia är häftig.
4. Petras, Sillens och Janettes färgextravaganza! (Nr 4 är rena rama Kinderägget! Tre länkar i en!)
5. Ulrikas foton på Norrland och på Stickning
6. En massa bloggar man kan surfa runt på "utan mening eller mål" "för det är färden som är mödan värd"
7. Ravelry. Ravelry. Ravelry. Jag använder den här sidan nästan som snuttefilt. Särskilt när jag inte riktigt har tid att sticka själv. Jag slår upp ett favoritgarn och surfar på projekt det använts till. Jag kikar på vad vänner favvat, och vad vänners vänner favvat och vad vänners vänners favoriter har favvat... och så här kan jag hålla på. Länge. När jag inte har tid.

Einar har kommit hem

Hans matte ringde och gav oss de goda nyheterna.

Idag är det Torbjörn-dagen, så alla som känner en Torbjörn de tycker om kan väl bjuda alla Torbjörnar på en extra kram.

torsdag 4 mars 2010

Einar är försvunnen

Plötsligt knackade det på dörren och jag har äntligen fått träffa en granne, som ju bor alldeles nära. Hon hade tyvärr en tråkig anledning för att knacka på... Hennes katt Einar är bortsprungen. Vi fick i alla fall en trevlig pratstund, och goda grannar är mycket värt! Så nu ska vi hålla ögonen öppna, så att vi kanske kan hjälpa Einar hem igen.

tisdag 2 mars 2010

Ove är en plastuv

Att bo på landet ihop med en jaktintresserad galning ger många nya erfarenheter. Idag har vi döpt Sambos uv-bulvan till Ove.

Lisa gör en Johan Olsson...

...och tar hem en tredje medalj!
HA! Jag fick för Single Skein Speed Skate trots min röda avmaskning!

måndag 1 mars 2010

lögner

Läste just att både Posten och Telia påstår att de har högst kundnöjdhetsindex (vilket ord!?) och i princip att svenska folket älskar dem. Jo, men eller hur? Det var i alla fall ingen som frågade mig för att få det resultatet.

Ravelympicsmedaljer


Efter många om och men (för att jag var för llat för att läsa instruktionerna för målgång ordentligt) har nu även jag fått mina medaljer. Dock bara två av tre... Kanske blev jag diskad från Single Skein Speedskate när jag maskade av med ett annat garn?
Spelar ingen roll. Jag är stolt över min sjal och över mina medaljer!

I natt såg jag hockeyn. Det var inget bra sätt att varva ner för att somna. När USA kvitterade med 20 sek på var pulsen hög vill jag lova! Men det gick vägen! Grattis Canada till välförtjänt och fantastiskt hockey-guld!