måndag 4 januari 2010

stickning på torpet

Åtta stickerskor och en stickerskas son, två katter, en hund, en ödla och två ormar. Det är vad som fanns i vårt torp hela eftermiddagen igår. Jag är helt kass på att ta fram kameran när jag borde, så några bilder lyckades jag inte ta. Men jag hade stolt på mig mina nya muddar jag stickat åt mig:

(Mönster: Annas Muddar. Garn: Malabrigo, merino silky)
Och jag stickade ett par muddar åt sambon, då vi lätt småfryser när kaminerna slocknar här i huset. Ute är det nämligen gudomligt vacker, snötäckt vinter. (Det borde jag också ta en massa bilder på innan det smälter bort).


Sambons muddar var ett par tokenkla resår-band i fantastiskt Koigu-garn. Han har dem på sig idag, utan att jag bett honom, så det var nog lyckat. Mönster? Nej, det hittade jag på bara.

Vi hade i alla fall gudomligt trevligt igår (TACK alla som kom!) och knytkalas-idén blev jättelyckad med en värmande gulasch, hembakt bröd, smaskiga pajer och chokladkaka till efterrätt. Och så pajjade diskmaskinen förstås när jag för en gångs skull hade disk efter nio personer. Och så funkade diskmaskinen så klart alldeles utmärkt när sambon kom hem och skulle undersöka felet. Är det inte typiskt?

Hur som helst var det så lyckat och trevligt igår att jag redan nu vill flagga för att jag måste anordna stor torpstickningshelg i sommar! Börjar ladda redan.

4 kommentarer:

 1. Låter jättemysigt, men ödlor och ormar???

  Fina muddar, båda paren. :-) Har också stickat Annas muddar och de är så vackra.

  SvaraRadera
 2. Min sambo har två ormar och en ödla, och de var ju också här hemma, om än instängda i sina terrarier. Någon dag ska jag nog presentera dem här på bloggen också. De är faktiskt riktigt fina.

  SvaraRadera
 3. Quelle ménagerie! :)

  Det lät supermysigt!!

  SvaraRadera
 4. Anonym4:18 em

  Wonderful hostess, great knitting friends and comfy surroundings made a super Sunday! I had a great time hope to repeat it next summer! Of course, I want to arrange something up here too and I hope that you'll consider coming up this way!

  SvaraRadera