lördag 12 december 2009

grönt och brunt

Mössan är färdig, efter en liten omväg... Det började med en luddig kant, som jag inte alls tyckte om, så det blev en enkel i-cord i samma jättegröna, och nu älskar jag min mössa! Strävt loppis-garn kan passa alldeles ypperligt i sträva mönster, uppenbarligen.Och så har jag bakat kakor idag. Farmors julbocks-pepparkaka får mig att tänka på Marc Chagall - Jag älskar den! Årets nyinköpta krokodil blev också genast en älsklingsform.
Jag har velat skriva mer om söndagen förra veckan, då stickerskor ur utmaningen kom på söndagsmys och stickning. Jag fick nämligen fantastiska och oväntade presenter, men min kamera vill på intet vis ta ett foto som gör garnet jag fick rättvisa! Tant Kofta gav mig nämligen en härva med en angora-merino i en helt ljuvlig lilafärg, som ser antingen fö luddig eller för grå ut på bild. Men åh, vilket garn! Jag vill bara klappa det!
Och Bibblostick kom med en bok, som satt som en smäck! Det är boken jag inte hunnit skriva själv, och jag är så glad att någon annan skrivit den så bra! "Knitalong: Celebrating the Tradition of Knitting Together" (Ravelry-länk), som dessutom innehåller en massa fina mönster! Tack SNÄLLA ni för presenterna! Och tack alla som var där för att ni kom, och för att söndagen blev så himla trevlig.

Det finns tusen saker till att blogga, men jag sparar lite till imorgon då jag är ensam hemma och pysslar, medan sambo åker på hjortjakt.

3 kommentarer: