lördag 28 november 2009

mest födelsedag, men även lite annat

Kissemissarna är dåliga på att fastna på kort. Antingen har man händerna fulla när man gosar med dem, och då får kameran inte plats, eller så har de sådan fart att det blir suddigt. Jag lyckades fånga Quisling på kort igår, men Larsson syns inte på något foto som annat än en svart, suddig skugga på väg ut ur bilden.


Jag har fyllt år, och vilken fölsedag det var! Älskling väckte med frukost på sängen - messmör på vörtbröd, kaffe och hallonsaft, och ett levande ljus i hjärtformade ljusstaken. Kärlek. Och så fick jag paket! Och det var inga dåliga presenter!
Både älskling och mamma har förstått min vilja att utvecklas i handarbetet, så jag fick KnitPros virknålsset av bägge två! Bytte dock det ena mot julspecial-kitet med plaststickor i olika färger och det verkar mycket lovande. Älskling hade dessutom köpt två härvor Malabrigo Lace - i två olika färger för att poängtera att jag fick byta till vilka färger jag ville... Som ni hör var jag tvungen att hälsa på hos Deisy Design för att reda ut det här med presenterna, och väl där får jag höra hur Älskling har diskuterat presenten i garnaffären på ett sätt som fick hjärtat att bulta ännu lite mer! Mera kärlek! Och hos Deisy hade man specialpris på Drops Delight - det nya strumpgarnet, så jag tyckte jag måste prova. Fyra nystan mysigt lila-skiftande plockade jag på mig, men dem ville inte L ta betalt för! Jag fick dem i födelsedagspresent! Jag tror det är så man vet att man blivit en riktig stammis i en butik?

Mamma gav mig inte bara virknålar, utan även presentkort hos Marias Garn inför nästa Stockholmsbesök, presentkort på Gudrun Sjödén och ett par vackra knästrumpor som jag sitter och vickar på tårna i nu.

I brevlådan låg ett paket till - från min Hemlis-kompis, som skickade decemberpaketet tidigt, för att matcha födelsedagen! Tre lyxiga, tegelfärgade alpackanystan låg det i! Mumma! (Nu vet jag redan vem min hemlis är, men det gör inget alls, då det är en Mycket Bra Hemlis-vän att ha!)
Här är hela födelsedagshärligheten, från Älskling, mamma, Deisy Design och Hemlisvännen:
Sedan har jag fått en avi om att ytterligare ett paket finns att hämta på posten, och Älsklings föräldrar bjöd på mysig middag och paket igår de också! Jag är så bortskämd! Av de paketen vill jag särskilt nämna förklädet jag just hängt upp i köket, som "svärmor" (Nej, jag är inte gift - än) sytt! Detaljerna är i ett Stig Lindberg-tyg som gör förklädet så himla "jag"!

TACK alla som förgyllde min födelsedag med gratulationer och paket. Jag känner mig mäkta bortskämd med både kärlek, omtanke, garn och andra presenter. Det är nästan skamligt hur bra jag har det.

Imorgon är det första advent, och då tänder vi en massa mys i huset här! Bland annat första ljuset i min hemmabyggda adventsljusstake som står på vedspisen. Rosetter i röd silke-tweed och röda siffror jag en gång fick med som bonus vid ett köp från etsy.
Önskar att jag även hunnit fota dagens pyssel... Jag har klätt om min farmors sypall, och en älskad liten möbel ser nu mindre sliten ut, och är i stället glatt, röd och vitprickig! En humörshöjare helt klart.

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig födelsedag!
  Lycka till med det nya året!
  Eva i Lund

  SvaraRadera
 2. Låter som en väldigt trevlig födelsedag med superfina presenter.

  SvaraRadera
 3. Q var ju inte det minsta söt alls, nää hää häää då! *tokkär*
  Vilken underbar födelsedag och vilka presenter sen!
  Du, har du lust att klona din Älskling? Jag saknar just en sån som du har...
  Kram o grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 4. Ha en himla fin dagenefterfödedelsedagenkväll. Kram

  SvaraRadera