söndag 8 november 2009

äcklet

Varning till känsliga läsare: Följande text innehåller äckliga saker!

Mysiga söndagen i torpet började inte så bra.

Först väckte vovven mig klockan tre i natt, och jag kände genast att det var akut, så det var bara att masa sig upp och släppa ut. Det händer verkligen inte ofta, så jag oroade mig lite för om han mådde dåligt... Men han kom snällt in igen efter att ha uträttat lite behov och jag kunde somna om.

Sedan kom han och väckte mig i morse igen, men den här gången var jag säker på att det bara hade att göra med att han hade tråkigt, och det var ljust ute. "Sovmorgon!" mumlade jag och somnade om. Det skulle jag inte ha gjort...

En trappa ner luktade det illa. Jag räknade tre spyor och två högar som kommit ur andra änden på hunden. Till hans försvar försökte han faktiskt få mig att släppa ut honom, men nu satt han och skämdes över de stinkande högarna inomhus i stället.

Blä.

Rolff mår bättre, men är utmattad. Vi vet precis vad som hände, då han hälsade på hos sambos föräldrar igår och föråt sig på torrfoder och kattmat. Här hemma får han ju mat på bestämda tider och tömmer skålen. Där står maten framme, så han äter... och äter... Dessutom hade han tuggat på ett ben, och hade således mycket att kräkas upp. Hurra...

Men nu är allt äckligt borta, golvet såpat, huset vädrat och jag är lättad.

2 kommentarer:

  1. Usch och fy! Stackarn
    Jag var på fika idag när en hund lyckades nosa reda på gåsaflottet från fredagens gåsamiddag, den hunden lär inte må så bra inatt...

    SvaraRadera