torsdag 14 maj 2009

alarmerande

Vi bor i så spännande kvarter. Väktar-sambo har numret till polisens ledningscentral och har använt det ett par gånger de senaste två veckorna och jag har fått ringa 112 två gånger under samma tid.
På valborgsmässoafton hade vi rena farsen nedanför vår balkong. I hörnet på torget lekte ett gäng pojkar i undre tonåren med fyrverkerier. De var ungefär lika varsamma som om de hade jonglerat med bomullstussar. Måttet var rågat när de siktade med en fyrverkerifontän (ni vet en sån där som spottar raketskott rakt upp med glada tjut?) mot bussen som kom till hållplatsen. Två barnfamiljer fick stå och vänta på att kunna ta sig till bussen utan att träffas av eldklot. Pojkarna skrattade och vi ringde polisen. Senare samma kväll lekte pojkarna att en stor kartong var en öppen spis och fyllde den med brännbart material – på torget. Det blev en rejäl brasa med nåt farligt i, för hur brandmännen en släckte och släckte så verkade den få fyr igen. Brandkåren jobbade med lådan en dryg halvtimme.
Sedan dess har vi ringt om skadegörelse (Klotter med sprayburk på affären. Smarta klottrare hejar inte på varandra med glada tillrop så att grannarna kommer och tittar på vad de gör…), spritlangning (igen) och härom natten var en herre ute och kröp på vår gård iklädd t-shirt. Nej, ni missförstår mig – alltså bara t-shirt. Han hade svårt att hålla sig upprätt ens på alla fyra stackaren.
Jag skriver inte det här för att skvallra på nakna farbröder och fulla fjortisar. Jag skriver det här för att de här händelserna är så märkliga då samma område många dagar är rena rama idyllen! Vi har massor av grönt, stora gräsmattor, familjer på picknick, promenerande hundägare, söta tanter med rullatorer, grannar som hejar på varann och barn som leker i solen.
Högsbohöjd har allt! Från igelkottar i buskarna och rådjur i skogsdungen, till fulla fjortisar och sprayfärgsgäng…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar