torsdag 4 december 2008

Nu börjar det!


Jag har fått en nyckel till ett rum. I rummet står mitt skrivbord. Jag har fått ett skrivbord. På skrivbordet står en dator. För att kunna använda datorn har jag fått inloggningsuppgifter, en ny mailadress och ett skrivarkonto. Jag har fått skriva min namnteckning längst ned på viktiga papper. Papper som säger att jag har en plats att vara på i fem år framåt. Papper som säger att det kommer att betalas ut pengar till mig varje månad. I fem år. (Hör ni ända därifrån hur jag andas ut av lättnad över det?) Jag har fått passerkort som gör att jag kommer in överallt. Bland annat får jag komma in i personalrummet. Där får jag ta kaffe ur maskinen. Det är inte särskilt gott kaffe, men det får mig ändå att le.

Allt det här betyder att jag hör hemma någonstans. Jag behöver inte knacka på, be om ursäkt, komma och störa... Jag ska vara där. Där ska jag läsa om mitt favoritämne. Där ska jag lära mig mer. Där ska jag lära andra om mitt sätt att se världen. Där ska jag lära mig om hur min värld fungerar, kan fungera, ska fungera.

Jag har inte varit så här inspirerad av någonting på länge.

4 kommentarer:

 1. Härligt, nu är man så glad för din skull :D När man läser ditt inlägg så får man känslan av att du jobbar på Area 51, eller någon annan instans i myndigheten som är väldigt sekretessbelagt, hehe.

  Grattis igen!

  SvaraRadera
 2. Anonym2:07 em

  GRATTIS! Jag blir verkligen glad av att läsa ditt inlägg! Jag har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat (var åhörare när du pratade stickning på Stadsbiblioteket i höstas).

  Hälsningar Berit (bedascorner i ravelry)

  SvaraRadera
 3. Det är ju fantastiskt...Heja Dig!!!! Puss

  SvaraRadera
 4. Anonym1:14 fm

  wow - kram - grattis!!!!

  vad roligt att läsa att du äntligen fått jobb! och såhär lagom till jul och allting:)

  SvaraRadera