lördag 13 december 2008

Lucia

Sambo jobbar. Hunden sover. Pepparkakorna svalnar.
I doft av nybakat strosar jag runt i lägenheten och plockar lite, stickar lite, myser lite, nynnar lite och har en väldigt mysig Lucia-dag. Kunde ha gått på partaj ikväll, men jag stannar hemma och myser vidare. Precis vad jag behöver.

Pepparkaksformarna får mig att pipa av lycka när jag plockar fram dem ur skåpet. En blandning av nya skojiga, och gamla fyllda med minnen. Farmors julbockar och grisar blir utan kristyr numera, för det skulle aldrig bli lika bra som hennes. Dessutom är degen egentligen fel för att göra farmor-kakor... Undrar om jag kan göra hennes peppisar nästa år, om det är rätt recept som finns i pärmen jag fick. annars är de för evigt ett minne. Men formarna finns kvar.
Och nu doftar det pepparkakor i hela Hemmet.

1 kommentar:

  1. Bättre sent än aldrig: Grattis till jobbet! Ha en riktigt skön jul!Kram.
    Eva i Lund

    SvaraRadera