onsdag 31 december 2008

esbjörn


GP har inför nyåret lagt ut ett bildspel med porträtt av kända svenskar som lämnat jordelivet under 2008. Det är en sorglig lista, där flera får mig att liksom hicka till av saknad, fastän jag inte kände någon av dem personligen. Den som får mig att hicka hårdast och ledsnast är Esbjörn Svensson.

Jag har haft Esbjörns Svenssons trio i mina spellistor länge. Som bakgrundsmusik till mitt liv. Som humörförstärkare i både ledsamt och glatt. Esbjörns död är lite som förlusten av Tage Danielsson. Man liksom undrar hur värden hade sett ut tjugo år efter deras död om de bara hade fått levat.
Vad hade Tage skrivit om nuläget? Vad hade Esbjörn komponerat om tio år?

Så här sitter jag mitt i natten och saknar Esbjörn en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar