tisdag 25 november 2008

advent

Vänta lite...

Första advent. Infaller. Fyra. Helger. Före. Julafton.

Inte. Än!Massor av människor har redan börjat sätta upp stjärnor och ljusstakar. Vad är det frågan om? När blev det advent bara för att vädret började bli kallt? Nog för att julskyltningen börjar tidigare än vanligt varje år, men måste vi börja tänja på självaste högtiden?

Advent är något av det mysigaste jag vet. Jag har egna tradtioner kring advent. Jag längtar efter att tända ljusen. Att folk börjar tända stjärnorna för tidigt, är för mig som om de hade börjat öppna julklapparna redan.
Släck stjärnorna. Släck ljusen. Återkom till helgen. På söndag ska i alla fall jag adventsmys-pynta!

3 kommentarer:

 1. Hurra för dig Lisa!
  Vad gäller advent så hörde jag på radion- eller förresten var det i någon morgonsoffa- en bra grej: "Varför ska vi hålla på och späka oss med mörker och rusk hela november? Kör på med ljus!"-typ. Jag späker mig utan adventsstake ännu, men beundrar alla som bryter mot lagen och kör på med lamporna redan nu. Det behövs ju.

  SvaraRadera
 2. Åh, jag vill också vänta! Man måste ha lite mörker för att riktigt uppskatta ljuset.

  SvaraRadera
 3. Mia: Absolut! Tänd en massa mysiga smålampor överallt och värm er med ljus och brasor i stugorna - men inte adventsstjärnor, adventsstakar och högtidsbundna symboler! Det är advent jag vill vänta med! Inte mysigheten!

  SvaraRadera