onsdag 29 oktober 2008

kasta ankar

Jag gör det bannemej jefvligt bra.

Ja, jag har rätt utbildning för jobbet, men igår fick jag ännu lite bekräftelse på att jag funkar som guide, som inspiratör, som föreläsare. Två timmar innan ett event skulle starta fick jag frågan om jag kunde vinkla lite till "tema bärkraft och miljötänk" under min 25 min långa guidning. "Visst" sa jag och sprang till utställningen för att leta hållpunkter, stolpar, upplägg.
Två timmar och 25 minuter senare tog en dam min hand och sa "Tack. Miljöföreläsningar brukar alltid vara så förmanande, men det här var ren inspiration. Du kan dina saker du!"

Jag får ofta beröm för just mina guidningar och föreläsningar, men ibland hör jag dem mer än vanligt. Ibland tänker jag verkligen att "Ja, jag kan ju det här!"

Men jag väntar fortfarande på att få vara så här bra, någonstans där det betalar hyran varje månad utan att jag ska behöva oroa mig så mycket. Jag väntar fortfarande/ återigen på besked. Att vara så här mitt emellan, i väntan på, i limbo... det är verkligen inte min plats.

Nån som är intresserad av etablera en påläst, inspirerande, glad arkitekt med en Chalmers-examen och 4 års erfarenhet av eget företagande, på en säker och lugn plats i livet?

3 kommentarer: