onsdag 29 oktober 2008

kasta ankar

Jag gör det bannemej jefvligt bra.

Ja, jag har rätt utbildning för jobbet, men igår fick jag ännu lite bekräftelse på att jag funkar som guide, som inspiratör, som föreläsare. Två timmar innan ett event skulle starta fick jag frågan om jag kunde vinkla lite till "tema bärkraft och miljötänk" under min 25 min långa guidning. "Visst" sa jag och sprang till utställningen för att leta hållpunkter, stolpar, upplägg.
Två timmar och 25 minuter senare tog en dam min hand och sa "Tack. Miljöföreläsningar brukar alltid vara så förmanande, men det här var ren inspiration. Du kan dina saker du!"

Jag får ofta beröm för just mina guidningar och föreläsningar, men ibland hör jag dem mer än vanligt. Ibland tänker jag verkligen att "Ja, jag kan ju det här!"

Men jag väntar fortfarande på att få vara så här bra, någonstans där det betalar hyran varje månad utan att jag ska behöva oroa mig så mycket. Jag väntar fortfarande/ återigen på besked. Att vara så här mitt emellan, i väntan på, i limbo... det är verkligen inte min plats.

Nån som är intresserad av etablera en påläst, inspirerande, glad arkitekt med en Chalmers-examen och 4 års erfarenhet av eget företagande, på en säker och lugn plats i livet?

söndag 26 oktober 2008

Det händer inte så mycket just nu. Inte i mitt liv. Det händer massor i andras.
Jag väntar på besked om mitt. Oroar mig lite. Tittar på vad andra gör och skakar lite på huvudet. Har det ganska bra på många sätt, lite osäkert och jobbigt på andra.

Jag stickar några maskor, går en promenad med vovven, läser lite, jobbar lite, oroar mig lite...
Det är inte så mycket att skriva om.
Det blir bara en bild på en mycket lycklig hund på skogspromenad.

onsdag 22 oktober 2008

lite stickning
Tänka sig, jag stickar ibland också!
Nu håller det på att bli en Selbu-mössa till mig själv i grönt. Den kommer att matcha fint till mörkgrön kappa och tegelröd sjal i vinter. Funderar på att göra de små blommorna i sista raden blommor tegelröda som sjalen, bara för att jag kan. Vad tycker ni?

Garn: Hifa och Visjö.

tisdag 7 oktober 2008

måndag 6 oktober 2008

Rolff


Välkommen hem!
Nu har Rolff flyttat in.

rita och skriva


Jag saknar en del av mitt skrivande och tecknande. Allt känns så stort och ödesdigert hela tiden. Varenda skiss, varenda text ska ha potentialen att förändra mitt liv, och det kan ju aldrig några små klottrade gubbar leva upp till...
Nej, så kan jag ju inte tänka, men det är ändå på den skalan min besvikelse ligger varje gång jag trycker ner backspace-tangenten, eller plockar fram suddgummit.
Jag skriver för jobbet, jag sitter vid datorn och får i bästa fall nåt vettigt gjort, men jag saknar de där korta små stunderna då jag hämtade kraft i en snabbt skissad idé, några rader om vädret, en idé till ett mönster. Vissa behöver powernaps. Jag behöver powerklotter.

Det är dags att börja klottra igen. Med både linjer och bokstäver... och garn!
Jag ska bara duscha först.

söndag 5 oktober 2008

loopHjälp... Jag kan inte sluta spela!

Två saker

1. Hellboy är en film med fina steampunkdetaljer och vackra, fantasifulla väsen, men också med fåniga kostym-gummihandskar à la Startrek 1968. Storyn får 12åriga pojkar (som biosalongen är fylld med) att skrika "In your face!" och mig att sucka lite trött.
Jag blir nästan lite ledsen av dåliga filmer. Se Tropic Thunder i stället. Den hade jag inga förväntningar på alls, men den var bra (trots Ben Stiller). Jag brukar inte gilla uppenbar humor, men när den är uppenbart rolig har jag inget emot den. Dessutom säger filmen nåt mer den här gången än "sex, ramla på rumpan, folk som skäms och svordomar är så kuuuuul". Och Robert Downey Jr är fantastisk.

2. Imorgon. Flyttar. Tassarna. In.

(Titeln på dagens bloginlägg har jag snott från mitt favorit-sms, som jag läser när jag behöver ett leende. Det lyder: "Två saker som är bra: Du och att jag är massa kär i dig")

PS: Bilden är tagen ur regissören Guillermo del Toros skissbok för Hellboy-filmen. Fyra sidor finns online, och nu vill jag teckna igen, så tack för inspirationen!

onsdag 1 oktober 2008

tassande

I allt jobbigt och ångestfyllt jag går och bär på just nu, i jakt på lösningar, är det skönt när något helt annat händer. Idag fick vi reda på att en glad nyhet tassar in i våra liv på måndag. Det här blir spännande!