tisdag 8 juli 2008

fynd

Vi har brist på bokhyllor.

Det kommer vi nog alltid att ha. Man kan aldrig ha för mycket hyllor. Igår gjorde vi en räd till IKEA för att se vad vi har plats och råd med. På min önskelista stod en fullstor bokhylla samt glasdörrar till min garnhylla, även om jag visste att vi inte har råd med allt på en gång.

På vinst och förlust bläddrade vi bland kantstötta hyllplan och skåpsdörrar i fyndhörnan, då plötsligt ett ljus uppenbarade sig längst in i hörnet. Änglasång och harpor som spelar - Där stod två matchande glasdörrar till mitt garnskåp och kostade 99 respektive 50 kronor vardera. Inga sprickor i glaset alls, utan småskador i lacken - på insidan. Halleluja. (Att killen i kassan sen bara tog 50 kronor styck tänker jag inte heller gråta över)

Medan jag stod och jublade över vårt fynd gick en kille i personalen förbi. Han såg snäll ut så jag slängde ur mig:
"Du råkar inte ha en 80 centimeters Billy stående på lagret"
"Vilken färg?"
"Vit."
"Jodå, den fixar jag"

!!!

Skadad förpackning gjorde att hyllan kostade 180 kronor mindre än vanligt, så för ordinarie pris på en bokhylla fick vi liksom glasdörrarna på köpet.
Ja, jag är glad. Det saknas åtta skruvar för att kunna sätta upp dörrarna, men det ska fixas. Jag är glad ändå.

3 kommentarer:

 1. Man får gratulera till fyndet. Kan inte säga annat än att jag är jättenöjd med att ha mina garner i Billyhyllor med glasdörrar. Det känns lite lyxigt liksom. Och emellanåt kan jag gå in i "mitt" rum bara för att titta på mina garner. Det är som med stickningen, det lugnar lite grann.
  Lycka till med din hylla!

  SvaraRadera
 2. Anonym10:40 fm

  Vilket roligt fynd!

  jag har också några Billy men de har slutat göra den färgen jag började köpa, typ körsbärsträ... så det blev lite andra hyllor också en annan gång...

  SvaraRadera