fredag 27 juni 2008

gris

Det nya spelet Spore är äntligen på g.
Redan nu kan man få tag på delen av spelet där man skapar tokiga varelser - creature creator. Jag har fastnat helt! Det är hur roligt som helst - att göra Flower Power-grisar till exempel:

Visst blev han söt?

onsdag 25 juni 2008

vårt hemma

Två tandborstar i muggen. Fördubblad toapappersförbrukning. Hans kudde och min kudde. Dubbelsäng. Hans krigsfilmer i samma hylla som mina mer fredliga. Hans böcker pärm mot pärm med mina. Hans morgonrock omfamnar min där de hänger på samma krok. Hans mun mot min kaffekopp. Min mun mot hans ölglas. Vår kopp. Vårt ölglas. Två namn på dörrskylten. Stora skor och små skor på skohyllan. Hans rakvattensdoft i badrummet. Nya nycklar i knippan. Hans hemma är samma hemma som mitt hemma. Vårt hem.
Sambo. Det känns förbannat bra.

järnspikar och garntåtar!

Min pojkvän var med på ett stickcafé en gång för länge sen. Han kläckte då ur sig något jag många gånger citerat när vi pratar om män som stickar:

"Det här måste ju vara det manligaste som finns! Här sitter jag beväpnad med vassa spetsar, omgiven av kvinnor!"

Nu har jag vässat vapnen. En vän visade mig en present hon fått. "Måste ha!" sa Lisa, och beställde ett par till mig. Nu har jag fått hem dem - handsmidda stickor i järn!
De är väl så där halvbra att sticka på, ganska tunga och högljudda, men coolare stickor finns ju inte! Jag har planer för hur dessa ska få visa upp sig i vårt hem på vbästa sätt, så kommer du hit så lovar jag att du får prova att sticka med dem!

söndag 22 juni 2008

garnhylla

Jag håller på att uppfylla min dröm om Garnskåpet med stort G. Det är en garnhylla nu, men det ska få glasdörrar. Och det finns mer att packa upp, mer att sortera. Det är lycka det. Här är några glimtar ur mitt lilla 80 cm breda himmelrike:

lördag 21 juni 2008

fraggel-stickning

Doserna stickar!
Ni minns väl Fragglarna? Vid 3.40 in i klippet sjunger doserna om sin stickning:

Fast tyvärr kommer de på att de tycker bättre om att bygga än att sticka. Jag, som stickande arkitekt, önskar att de hade funnit ett sätt att njuta av både och...

torsdag 19 juni 2008

Futuretopia

Vi har byggt en framtidsvärld!
Ja, det är faktiskt vad jag har hållit på med de senaste månaderna... Nu är vi alldeles färdiga (i uttryckets dubbla bemärkelse) och igår var vi med på lokalnyheterna i både SVT och TV4 (spola fram till 2.40)
Jag såg inte klok ut i mina fantastiska byxor i min roll som byggaren Bofors, men skoj hade vi och trötta är vi.

Får jag sova nu?

söndag 15 juni 2008

shopping

Jag surfar ibland runt på Etsy för inspiration och ha-begär.
Idag kunde jag inte låta bli att trycka på köp-knappen! titta vilka fina örhängen som är på väg hem till mig!

(Hade ni aldrig sett Etsy förut? Förlåt... Det kan vara så att jag just nu fick er att spendera en massa pengar ni hade tänkt att lägga på annat. Det är en fantastisk plats i sajberspejs det här!)

WWKIPD

Det var så lyckat igår! Tack allihopa som dök upp på Sticknick i Botaniska för årets upplaga av World Wide Knit In Public Day!
Folk stannade på 20 meters avstånd och tappade hakorna inför åsynen av 40talet glada stickerskor (och stickare! Hej Peter!) på gräsmattan. Vädret var växlande (mellan stekhett och svinkallt) men regnet höll sig borta. Även vädergudarna verkar gilla stickning!

Min kamera strejkar och jag kan varken visa er hur långt jag kom på min sjal eller hur det såg ut igår, för jag har inte kunnat ta några foton! (Om någon vill dela med sig så att jag kan lägga ett fint foto här blir jag jätteglad!) Men jag vet också att det dyker upp foton på andras bloggar under dagen idag...
Uppdatering: Jag har nu hittat bilder hos Lea, Karin och Anna och fler dyker säkert upp!

Mina avslutningsord idag handlar om Rowans Kid Silk Haze - garnet jag stickar min Seascape i:

Även sytråd kan vara fluffigt mjukt!

torsdag 5 juni 2008

flyttad


Jag sitter i en ny, stor soffa - uppkrupen i hörnet med laptoppen i knät utan en aning om när jag kan lägga ut det här inlägget på bloggen. (NU kunde jag!) Jag har inget nät. (NU har jag!) Det är skrämmande hur beroende jag blivit. Varje dag i fem dagar har jag saknat det, även om jag inte för mitt liv kan lista ut när jag skulle ha hunnit sätta mig ner för att surfa. Det har minst sagt varit fullt upp.

Jag sitter nämligen i en ny, stor soffa – i vår nya lägenhet! Jag har blivit sambo. I en stor, liten fyra på ca 80 kvadratmeter. Allt är nytt, stökigt, spännande och fantastiskt! Mina garner, mina böcker och halva mitt liv ligger fortfarande i lådor men lite kommer fram, plockas upp, monteras ihop, planeras in varje dag – tillsammans. Det är så nytt och så hemvant samtidigt att det är rentav märkligt.
Det här kan nog bli alldeles, riktigt, väldigt, attans bra.

När lite mer kommer på plats kanske jag vågar visa er lite bilder.