söndag 30 december 2007

299 kronor per kilo

...stod det på skylten på ICA maxi att de tog för hjortkött.
Med det i åtanke har vi lite roligt åt att det här är vår nyårsmiddag:

Gott nytt år!


...även den lokala pizzabagaren hälsade detta med middagen igår.

fredag 28 december 2007

slutet gott, allting gott

Så var julen över. Julbord fyra dagar i rad. Bilresor på 5 mil enkel resa fram och tillbaka lite hit och dit. Julklappsutdelning lite då och då... Nej, jag gillar inte att hatta runt så här för att fira jul. Det här var bannemej sista gången. Jag blir på dåligt humör, lättstött och trött, och det förtjänar inte någon av de jag hattar emellan. Alla gör sitt bästa. En del stunder har varit underbara. Men jag är trött. Och sur. Och magen hatar mig för all julmat jag stoppat i den.

Julklapparna var bra. Maten var god och människorna snälla. Julklapparna jag gav bort blev väl mottagna och många kramar och tack och leenden blev det.

Finaste julklappen fick jag av min finaste. Han har Snidat En Virknål! I hjorthorn och trä! Den är fin, den är lagom, den är perfekt, den är fantastisk!

Nu ska jag äta något annat än julmat och undra hur jag ska göra 2008 mycket bättre än 2007. Gott slut allihopa!

måndag 17 december 2007

fattigt

Det är fattigt med bloggande, fattigt i plånboken och fattigt rent allmänt. Har just stolt visat mina vantar i engelska bloggen dock.

(En länk i kanten kan ta dig dit!)


Jag firar jul i Härnösand och Timrå som vanligt. Jag kommer hem sent på annandagen och det är min nya startlinje. Jag siktar väldigt medvetet på att mitt liv börjar om lite den 27 december. Det känns lättare att få bryta ihop lite nu på det sättet. Jag får lov. Det är okej. Jag kan kalla det jobbig höst och julstress som möts i en bryt-ihop-litegranna. Så kan jag säga att den är Slut sen. Hoppeligen.

Förresten förstår jag mig inte på folk alls längre... På bussen idag pratade en flicka i mobilen om julklappar:
"Alltså, jag vet inte vad jag ska geeeeeee honom liksom! Han är ju inte typ nära heller så... nej jag VET! Skitsvårt! Så nu ska jag på Jysk och köpa nåt billigt som ser dyrt ut! Smart va?"
Och i affären hörde jag en man säga till sin fru:
"Men ta första bästa bara. Huvudsaken är väl att vi köper NÅT och ger dem?"
Va? Vad hände med julklapparna egentligen? Huvudsaken är väl att vi inte köper en massa SKIT? Förlåt, men ju fattigare, desto mer irriterad på slöseriet antar jag. Men jag minns allt att jag hatade det förra året också.

Förresten finns det ett par som får riktigt jättebra julklappar i år också av mig. Och det kanske är just för att jag är fattig? Vet inte, men det läggs mer tid än pengar på klapparna jag ger bort i år. En del av dem i alla fall...