måndag 1 oktober 2007

dreng eller pige

Det finns massor att skriva i sin blog om.
Men idag handlar det om leksaker. Och om ilska.

Jag är på jakt efter en docka med ett visst utseende av en viss anledning och satt och surfade på diverse leksakssidor för att skaffa mig en uppfattning om vad som finns. Jag hamnade hos Faetter BR och hittade ett hjälpsamt litet sökformulär...

Först blev jag arg på formuläret, men insåg att jag byggt upp ilskan under en lång stund surfandes mellan de väldigt rosa och de väldigt blågrå avdelningarna.

Jag var liten ganska nyss. Jag lekte med bilar. Jag lekte med dockor. Jag läste serier. Jag älskade lego. Jag utgår ifrån att ungar idag fungerar ungefär på samma vis.

Det här är en urgammal ilska och fler har uttryckt den bättre än jag på andra ställen, så jag lämnar det här just nu, men det är sällan man får sin ilska illustrerad i ett prydligt litet sökverktyg på internet.

tillägg: Förresten går det inte att söka på ordet "docka" hos leksaksbutikerna, däremot på varumärken och kampanjer. Den senaste kampanjen på Faetter BR heter "Kjend fra TV". Är det nån mer än jag som mår lite illa nu?

1 kommentar:

  1. Hmmm.
    Och jag som alltid fått veta att mina strävanden att intressera dig för bilar och teknik var ett utslag av min egen längtan efter tekniska leksaker.
    Vilket i och för sig var sant. Som alla pappor vill man ju att barnen ska bli goda lekkamrater.
    Pappan

    SvaraRadera