torsdag 14 juni 2007

jag är mina val

Jag har skrivit bildtexter till 170 foton från Wien i ett album jag tänkt publicera på nätet. Det funkar inte. Jag vill inte göra om det, så resebeskrivning från Wien får anstå.
Ni får nöja er med tre ord: Chokladtårta, ljuvligt, Varmt (Ja, det sista ska stå med stort V).

I stället får jag avslöja att veckan i Glasgow var underbar! Ett och ett halvt år och tre resor till Glasgow avslöjar nog att jag gillar stället. Jag gillar staden, landet, utsikterna, stämningen, språket och kanske allra främst mina värdar när jag är där.

Vännerna E och J är så där riktigt… vad ska jag säga… fantastiska människor. De kanske rodnar och vrider sig när de läser det här, men det må vara hänt. De inspirerar mig. Och inspiration är något jag saknat ett tag. Inte inspiration för ett stickprojekt, en teckning en present eller en komplimang. Sånt har jag gott om. Kreativiteten till det likaså.
Det är en annan inspiration jag laddar mig med i Glasgow: Livet. Vilja framåt. Tro på vägen framåt. Och nej, E och J leker inte psykologer och ”pratar ut” eller helar mig i någon särskilt medveten mening… De bara är.

Ni vet såna där vykort med kloka ord och sånt? Jag vet att jag sett nåt sånt med ”Du är dina val” på. När jag såg det verkade det som ännu en kommersiell plattityd, ämnad för vykort och kylskåpsmagneter, men nu vill jag använda mig av den. Och det är inte platta ord längre. Det är ytterst tredimensionellt och materialiserat när man träffar människor som gjort medvetna val, framåt, till en tillvaro som kanske inte är perfekt, men den är vald. E och J är nöjda med nuet även när de är på väg någon annanstans. Där har vi det.

Det behöver jag. Nuet.

Så mycket oro och missnöje jag lägger energi på… Hur ska det gå? Vart ska jag ta vägen? Tänk om det går åt helvete?

Tänk om jag kunde ta tag i här och nu i stället så kanske det fanns plats i huvudet för svar och inte bara frågor?

Jag skulle kunna berätta om båtutflykt, den söta staden Stirling, Black Books på DVD, Bill Bailey, bokshopping och filmshopping, marknad i Barras… Men jag nöjer mig med att säga: Jag hade det så inihelvitte bra i Glasgow och nu sitter jag och funderar ut en plan för hur jag ska ta hand om och kanalisera den inspiration jag fått.

Framåt. Och det ordnar sig nog.
Och så ska jag sätta upp en lapp med ”Du är dina val” på kylskåpet.

3 kommentarer:

  1. Att leva i nuet är listigt och ursvårt. Lycka till. Och kloka ord på kylskåpet är bra, när man får välja dem själv och ingen annan väljer dem åt en.

    SvaraRadera
  2. Anonym7:14 em

    och så bra så bra så bra!!! :)

    SvaraRadera