onsdag 16 maj 2007

Målsättning

Jag är inte på humör. Jag är less på att få för lite betalt. Jag är less på att inte jobba så jag blir nöjd, men vem orkar lägga 100% på något man får brödsmulor för? Jag börjar titta avundsjukt på kontorsslavars arbetstider, rutiner och lönecheckar. Men jag arbetar ju med det jag vill. Det är inte lätt att byta... Här var jag på väg att säga byta arbetsglädje mot högre lön och tvingas välja antingen eller, men är det inte just arbetsglädjen jag redan börjar sakna?

När jag står inför en grupp som jag ska hålla visning för, föreläsa för, inspirera eller handleda, då är jag fantastisk. Det tycker till och med jag. Men jag tycker att jag på senaste tiden bara får skit för det jag är dålig på, och varken betalt eller ryggdunkar för det jag är bra på. De hårdaste sparkarna mot mig delar jag som vanligt ut själv, men nu är jag less. Jag orkar inte må dåligt längre, så nu måste något hända.

Härmed lovar och svär jag att något ska hända.

Jag kanske måste söka ett vanligt jobb. Kanske deltid för att hitta vidare i den karriär jag har men med mer trygghet bakom? Kanske med något helt annat för att ta reda på om jag trots allt skulle sakna det här, eller om jag kan hitta andra vägar.
Det återstår att hitta den där avtagsvägen, men jag har börjat leta...

Jag vill ha en månadslön. Det är mitt mål.

2 kommentarer:

 1. Anonym5:45 em

  stort lycka till med allt du föresatt dig. det är en knivig avvägning. du klarar säkert det också. kram

  SvaraRadera
 2. Anonym5:20 em

  Det är inte att ge upp att vilja ha en trygg grund att stå på. Ett eget rum och en någorlunda rullande ekonomi är inte det sämsta utgångsläget. Jag har ofta tänkt att du och Konst-Karin skulle kunna komplettera varandra bra i ett samarbete.

  När man är egen företagare tycker folk att de köper en tjänst och ser inte riktigt att positiv feedback är viktig. De tror att folk som kan ha eget företag har extratuff hud.

  Vi tycker du har bra idéer och att det vi har sett av din portfolio är A+.

  Oavsett hur du gör kommer du att klara det.

  SvaraRadera