söndag 25 mars 2007

tilltro

Min närbutik har haft nypremiär. (Hurra!) Min närbutik förestås nu av en trevlig, leende kvinna med sinne för service. Vad som hände i eftermiddags händer inte i verkligheten... Inte den verklighet jag lever i - trodde jag.

Ett paket kaffe. Det är lite panik eftersom kaffet tog helt slut i morse. Och så passar jag på att plocka med mig ett paket juice och en glass (vädret måste snart få ett eget inlägg igen). "Ni tar väl kort?... Inte?... Oj, då får vi lite problem... Jag får komma tillbaka då... Vad sa du? Om jag bor i närheten? Jodå, uppgången humptidum där borta".

Hon föreslog att jag tog det på krita.

Ja, jag förstår att du gapar, men jag är helt allvarlig. Idag, den 25 mars 2007, handlade jag på kredit i min närbutik för närmare 60 kronor. Hon antecknade namn och telefonnummer och så var det inte mer med det.

Jag var tvungen att fråga. Hur går det till? Tja, hon skriver upp mig om jag inte betalar inom rimlig tid och så får jag helt enkelt inte handla på krita mer då...
Tillit alltså? Tänk om det fungerar?

9 kommentarer:

 1. Anonym8:59 em

  det är jättetrevligt o värt all uppmuntran av många olika skäl men det är inte alldeles ovanligt faktiskt. jag har t ex mitt solariekort på krita den här månaden o jag kände inte henne sen förut. jag o sötgrannen har gått ihop i några månader. hon vet iofs precis var min postlåda bor- tvärsöver gatan- men ändå... det skulle ju bli mkt knöligt att få tillbaks om jag krånglade, finns ju inga papper på nåt. heja heja!

  fy vad svår word verification det var idag!

  SvaraRadera
 2. Anonym7:41 em

  Det är precis det man vill ha av en servicebutik - service! Och så blir man lite mer människa inför varandra. Det är fint.

  SvaraRadera
 3. Vad glad man blir! Jag trodde att detta var något som försvunnit helt. Kan minnas det från min barndom när pengarna mamma skickat med till affären inte räckte till. Men visst är det så att folk svarar på visad tillit? I varje fall de flesta.

  SvaraRadera
 4. som butiksanställd så kan jag säga att jag har blivit bränd på just det där sättet, och jag gör aldrig om det. visst vore det underbart om alla vore ärliga och att det gick att lita på alla, men det fungerar faktiskt inte - rent generellt. jag tycker dock också att det vore underbart om det skulle funka.

  (förlåt den pessimistiska kommentaren här, men ...)

  SvaraRadera
 5. Anonym12:25 em

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Jag har också fått krita uppåt 60 spänn, både på närliv, kebabställe och pizzeria. En himla fin känsla. Det har då varit när jag hade jäkligt dåligt med pengar, typ när jag hade tre hundra på kontot och bankomaten bara hade femhundringar.

  :-)

  Kul för dig! Du har ett bra närlivs! :) Kram, Sara

  SvaraRadera