söndag 14 januari 2007

stabilt

Huset jag bor i stod klart 1963 och är byggt i gult tegel. Det har fyra våningar och fem trappuppgångar. En stadig bit som ligger i en dalgång, i en korsning, mittemot en bensinmack med konstiga öppettider.
Det står två odiskade muggar på mitt soffbord (en för kaffe och en för te). Nyss skallrade de mot varandra när huset huttrade till i vinden. Tomkartongerna som jag inte orkat bära ner i grovsoprummet kastades nyss till andra änden av balkongen. Balkongen är liksom infälld i husfasaden och borde vara det säkraste stället att hitta lä på. I stället hoppar små mini-tromber in och möblerar om där ute. Ventilationen i huset har flöjtkonsert. Det är lite oklart om vilken som är melodistämman, men stundtals ger huset ifrån sig åtminstone fyra urskiljbara flöjttoner.
Bensinmacken med de konstiga öppettiderna flaggar med att de tillhör en kedja bensinmackar (även om alla andra jag känner till i den kedjan har bättre öppettider). Flaggan ser ut som om den vill ut på äventyr. Flagglinan försöker härma bokstaven D med flaggstången som rak rygg. Det går inte så bra, för flaggstången vill inte vara med på leken och böjer sig i vinden den också.
Det blåser.

1 kommentar:

  1. Per il 2018 le versioni più esclusive del Santos Cartier saranno le versioni scheletrate - che contengono diversi movimenti Cartier a carica manuale.rolex replica Questa è la prima volta che Cartier offre quel movimento scheletrato in una cassa d'acciaio e ci concentreremo sugli orologi Santos Skeleton in un altro articolo. Per questi orologi Cartier li offre in tutto acciaio, acciaio bicolore e oro giallo 18 carati, tutto oro giallo 18 carati e tutto oro rosa 18 carati. Tutte le versioni sono dotate sia di un cinturino che di un bracciale - a parte il modello in oro rosa,orologi replica che ha una versione con due cinturini contro un cinturino e un bracciale dorato.

    SvaraRadera