torsdag 23 november 2006

på stickorna

bilden var så cool att den var tvungen att få vara med
En liten uppdatering är av nöden. Jag stickar så där... frenetiskt igen. På bussen, hemma i soffan, på hållplatsen, på caféet, här och där. Och det gör att jag har flera saker i gång. jag måste ju kunna välja typ av projekt.

Två projekt är lite hemliga då de är presenter, men att det ena av dessa är ett par vantar vet mottagaren om så jag kan skryta om dem så pass: Jag har designat ett par halvvantar med lite vikingainspiration alldeles själv!
Eller ja... jag snattar delar av mönstret från olika håll och sätter ihop själv i alla fall. Foto kommer när nummer två är klar.

Luften gick helt ur mig med Baudelaire-strumpa nummer två. Den SKA ju göras, men den dröjer tydligen. Ja, mina projekt verkar bestämma själva när de ska plockas upp. Med rätt sorts inspiration så skuttar grejerna av stickorna i rasande fart, men ibland tar det bara stopp.

I stället är det rosenknopps-sjalen jag plockar upp oftast, men varven är så långa, så långa nu (512 maskor per varv) att det går långsamt, men det går framåt. Och om ni inte har stickat i Östergötlands Ombré-garn - Gör det! Det är ljuvligt.

Igår lade jag dessutom upp för en liten löskrage i grön alpaca att ha under min rock. Jag lovar att visa bild både på krage och på min härliga vinterrock när den är klar.

Sen har jag köpt en massa Hifa-garn till en grön tröja också. Jag är tydligen alldeles i gasen. Ville mest säga det - att inspirationen är tillbaka. Äntligen.

5 kommentarer:

 1. Anonym6:24 em

  Härligt att höra!

  SvaraRadera
 2. Oj vad det stickas! Kul astt inspirationen är tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Anonym5:53 em

  Får jag komma med en utmaning till dig och dina stickerskor?

  Klä på stackars Emanuelle Beart (HMs julmodell i år). Det är kallt att ha ett BMI på 16 när det är minusgrader.

  SvaraRadera
 4. Anonym5:54 em

  Hmm, mitt namn försvann.

  SvaraRadera
 5. Anonym9:51 em

  Lustigt att du tog just den bild du tog till det här inlägget; när jag letade en passande till ditt cd-omslag rattade jag förbi den och tänkte "JA", fast sen valde jag den andra - den du fick. =)

  SvaraRadera