tisdag 24 oktober 2006

värmd pannbiff


Projektet har flyttat ut i skolorna. Styrsö igår, Grevegårdsskolan i Tynnered idag. Skolans värld är en märklig dimension, parallell till verkligheten. Jag ser framtiden (ganska skrämmande visioner) samtidigt som jag gör en resa bakåt i tiden, till ett tidigare jag.

Maten i skolmatsalen smakar skolmat. Vad hade jag egentligen förväntat mig? Men allvarligt talat, vad är det för fel när pannbiff serveras uppvärmd med ris och krossade tomater? Eller förlåt, det var ju faktiskt chilipulver i tomatgeggan och då hette det salsa minsann.
Jag har efter två dagar i skolans värld insett att sjätte klass nog är barndomens sista utpost. Små vuxna och stora barn klättrar på varandra i kyffiga klassrum och är stundtals helt ljuvliga, stundtals smådjävlar med outsinlig energi.

Nu är jag trött. Lite mat och några upprepade maskor senare så kanske jag orkar ringa ytterligare ett samtal där det tutar upptaget... Varför svarar ingen i telefonerna på tisdagar?

1 kommentar: