lördag 10 juni 2006

WWKIPD


World Wide Knit In Public Day Knit-nic blev en solig succé! Stickerskorna samlades på gräsmattan och log mot passerande parkflanörer när de undrade varifrån allt garn plötsligt kommit. Det var ljuvligt med några få undantag. Till exempel att jag var tvungen att bära keps. Kepsar är jävulens påfund och jag ser idiotisk ut i keps. Men det är ännu mer idiotiskt att vägra bära keps när ens vänstra öga rinner och rinner på grund av solljus. Men jag tog av mig kepsen en minut så att Mia kunde ta det här fotot:

Ja, kolla! Den är färdig! Och den är ljuvlig! Jag vill nog sticka fler freestylade raglan-tröjor uppifrån och ner för den här är verkligen fenomenal! Jag önskar nästan hit hösten redan innan sommaren kommit igång bara för att en ull-alpaca-tröja som denna kan bäras varje dag!
Jag kisar ordentligt och jag har glasögon på mig pga onda ögat, men i min gråsvarta tröja blir jag ändå alldeles... alldeles... jättefin!

Efter sticknicken i parken följde Ida och Lea med hem till mig och stickade framför Sveriges öppningsmatch i VM mot Trinidad-Tobago. Det var jättetrevligt, även om matchen kunde ha varit roligare. Noll - noll... Jag kan inte annat än sucka. Men hör och häpna: Jag tog mig i kragen och tog fram min Tubey-tröja att sticka på till fotbollen. För er som missat det hade jag förvisat detta beiga vidunder till skamvrån då den inte blev precis som jag ville. Men nu får den en chans till under VM. Heja Sverige! Och heja Tubey!

Och så vill jag nämna min nya bokhylla. Den är uppsatt, inredd och jättefin! Men jag jobbar lite på ett poetiskt inlägg oim kärleken till min boksamling, så jag säger inte så mycket nu och här. Men det finns många mjuka och fina ord om böcker. Och om fina saker som får plats i bokhyllor även om de inte är böcker. De kommer sen. De sitter fast i mina hjärnvindlingar ännu. Tangentbordet får vänta med att stava dem en stund.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker du var söt i din kepa! Tack för en jättetrevlig stickdag i Botaniska- jag borde också haft huvudbonad för jag fick huvudvärk av all sol och vin. Men det gick över sen när jag kollade på fotbollen (konstigt nog). Nu har vi varit på underbar fest och är alldeles myggbitna men sommarlyckliga. Ses snart hoppas jag!

    SvaraRadera
  2. Förresten efterlyser jag en länk där du har din knit/purl-tshirt. Nu kommer man inte vidare när man klickar där, får bara upp bilden i ett nytt fönster.

    SvaraRadera