lördag 10 juni 2006

Sticknyheter

(Läses med Jarl Alfredius-röst):

Lisa är färdig med sin första top-down raglan. Denna premiär var en succé och Lisa låter hälsa att citat: "Så här ska jag göra fler gånger" slutcitat. Fler bilder väntas efter att tröjan varit ute i solen och visat upp sig framför en kamera.

World Wide Knit In Public Day ser ut att bli en annan succé. Stickfolket i Göteborg skall samlas i Botaniska Trädgården klockan fjorton noll noll svensk tid, imorgon den tionde juni. Uppladdningen har gått som planerat och även solen hälsar att den tänker närvara. Detta kan i och för sig ställa till en del problem, då åtminstone en av stickerskorna fortfarande medicineras med pupillvidgande preparat i vänster öga, vilket gör henne extremt ljuskänslig.

Efter genomförd stick-nick förväntas en utbrytargrupp ur stickerskornas skara att fortsätta till ett något kaotiskt, men trivsamt hem i den närliggande Toltorpsdalen för att bevittna Sveriges öppningsmatch i sommarens största fest - fotbolls-VM. Mer om det senare.

Tidigare nämnda Lisa har också blivit intervjuad om sin stickhobby, och sagda intervju kan komma att publiceras i den glossiga tidskriften Cosmopolitan, vid sidan av sexspalter och parfymreklam. Lisa är verkligen en ny stjärna på stick-himlen. Snart ser vi henne säkert på röda mattan inför eventuella garnsläpp och garnbutiks-premiärer.

Men först skall denna Lisa vara med som en av många hemliga vänner i den nya omgången av Nordisk Hemlig Vän. En knapp för blogg-användning har tagits fram för detta evenemang, men då Lisa visat sig vara en nitisk estet vad gäller storlekar och proportioner i sin blogs sidomeny, så har hon beslutat att endast publicera sagda knapp i text-delen av sin web-dagbok. Hon hälsar dock att hon trots dessa elitistiska och högst osympatiska personlighetsdrag ser fram emot detta evenemang med odelad entusiasm!

Sist idag ska också rapporteras om att nya projekt redan sitter på stickorna, picknickmaten är inhandlad, skyltarna textade och på det stora hela ser helgen ut att bli en riktig stick- och fotbollsfest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar