måndag 5 juni 2006

G som i garn

Efter att ha varit utmattad i två veckor och somnat så fort jag lagt ner örat på antingen kudde eller för all del en bordsskiva, har jag nu drabbats av insomnia igen. Kanske jag till slut betalade av min sömnskuld? Uppdelad i tjugominutersperioder och utspridd över två veckor... Men det verkar märkligt. Jag är ju så trött?

Nåja, jag provar igen. I stället för att räkna får kör jag en runda med min egen tankelek. Kategoriserade alfabet. Saker relaterade till stickning och garn från A till Ö till exempel:

A som i Alpaca och Araucania.
B som i Birch-sjalen och Bomullsgarn
C som i Classic Cashcotton 4ply
D som i Drops och Deisy Design... och så vidare.

Ja, jag har blivit fullfjädrad sticknörd. Stickningen följer med även i mina tankelekar.
Bokstavsleken är en gammal idé från mamma som jag använder nästan varje kväll. Man brukar tappa bort sig lite runt G eller H, och om man hittar tillbaka, somna runt K. Men frågan är om jag inte hinner till S eller T i afton.

2 kommentarer:

 1. Anonym2:05 fm

  Insomnia är det värsta som finns

  SvaraRadera
 2. Annars kan man, som berättaren i Claes Carlssons "Lång, fin, blond", sätta in namn istf texten till Mack the knife.

  Marit Paulsen,
  Ebbe Carlsson,
  Ingvar Kamprad,
  Wu-Tang Clan

  Pröva själv!

  SvaraRadera