tisdag 24 januari 2006

garn

Det är dags att skriva och visa lite av min stickning! Det här är ju ingen renodlad stick-blog direkt, men då och då kommer jag mig för att visa upp vad jag trollar fram ur mina garnnystan.

Först: Mitt första egna designprojekt! Ja, jag har faktiskt hittat på en alldeles egen tröja. Då den är baserad på tekniken bakom modellen Tempting från Knitty och det är mitt första försök (attempt) att designa själv så kallar jag den à-Tempting. Smart värre.
Mandy hjälpte mig lite när jag hälsade på henne och Zak i Vancouver och hon är verkligen hur duktig som helst. Men när jag jämför första skissen med den färdiga tröjan kan jag inte bli annat än lycklig. Jag är fånigt stolt över den här. Gjord i Alaska med kanter i Eskimo. Båda garnerna från Garnstudio.


Jag har hittat på en grej till, men lite enklare; En halsduk till minvän Joachim. Den är i och för sig stickad i "ripple stitch" (Ett mask-mönster jag hittade i en UNDERBAR bok jag köpte i Calgary) och har en rätstickad ram. Jag lade upp den medan jag väntade på att planet skulle lyfta från Calgary Airport den 10 januari. Jag grät så det droppade i nystanet. Sedan stickade jag mig över Atlanten och sedan ytterligare de nio timmar jag fick vänta på Heathrow i London. Folk pekade och fnissade lite för jag satt i et hörn och stickade samtidigt som jag tittade på film på min laptop. Varför göra en sak i taget? Hur som helst verkade Joachim bli glad över den och jag är själv helnöjd!


Till sist: Jag jobbar på Mandys design i senaste Knitty: Spike! Jag har börjat om två gånger, och det beror mest på att man börjar med att lägga upp 350 maskor. Det tog ett tag att få det att stämma, men jag har nu lärt mig att använda nästan överdrivet många markörer för att hjälpa mig räkna. Här är bildbeviset:

Den är till mamma och den blir så fantastiskt vacker! Mandy är ett geni. Jag använder Elisabeth Lavold: Silky Wool 05 och i rutorna Rowan Kidsilk Spray. Jag trodde verkligen inte att jag skulle klara av det här, men jodå, jag förstår allt hela mönstret nu. Hurra!

1 kommentar:

  1. Anonym1:06 fm

    uhm. vi har typ likadana överkast.

    SvaraRadera