onsdag 28 december 2005

eggnog

Så det är sant. De äter faktiskt kalkon och tranbärssås, stuffing och potatismos... Mycket av varje, och gärna två portioner. Och så efterrätt förstås. Så småningom sitter hela sällskapet med översta knappen uppknäppt och kvider av att det stramar i sömmarna. Då hälls det upp eggnog...

Juldagsmiddag hos Spencers kusin med en och en halv släkt, och jag har nu upplevt filmernas julmiddag med alla dess ingredienser: Där fanns kusinen från landet med den breda dialekten. Farbrodern man bara ser en gång om året som alltid berättar de bästa historierna och som har det mest mullrande skrattet. Hunden som försöker para sig med en av mormödrarnas ben vilket får alla att vika sig av skratt. Den blyge elvaåringen som önskar att någon annan kunde få stå i rampljuset, ända tills alla gullar med släktens minsta medlem på fem månader. Då vill elvaåringen ha uppmärksamhet igen, så han retar sin sjuårige bror, tills alla måste bry sig igen. Där fanns också de tre kvinnorna som jämförde recept i köket. Där var mannen i huset som fick skära upp kalkonen, medan han diskuterade dess vikt och forna julars stora kalkoner med de andra herrarna. Och så var jag med på ett hörn. På studiebesök.

I min julstrumpa den morgonen hittade jag söta små presenter från Spencer och från min mamma. Den var annorlunda i år, men jag har ändå haft en god jul.

Spencer och auntie Do äter julmiddag

3 kommentarer: