tisdag 13 december 2005

aj.

"Och till kvinnan sade han: "Jag skall låta dig utstå stor vedermöda, när du blir havande. Med smärta skall du föda dina barn..."

Så står det i min konfirmationsbibel. Det är tydligt att det är män som skrivit ner de här historierna, eftersom de glömde smärtan innan jag "blir havande". "Du skall sitta dubbelvikt och kvida en gång i månaden" glömde de liksom. Tur att jag inte tror på det där, för då skulle jag högljutt förbanna min skapare just nu.

Mannens mensvärk? Jodå, i versen nedanför står det:

"...må marken vara förbannad för din skull. Med vedermöda skall du nära dig av den i alla dina livsdagar. Törne och tistel skall den bära åt dig, men markens örter skall vara din föda. I ditt snletes svett skall du äta ditt bröd, tills du vänder åter till jorden..."

Så där hör ni alla kostymnissar! Ut och ploga med er, för jag har mensvärk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar