onsdag 9 november 2005

hurskriverman?


Sedan det där mailet igår och intervjun jag fick mig tillskickad via mail har jag freakat en hel del. Min blog i tidning? Vad innebär det? Fler läsare? Fler åsikter? Fler bedömningar? Skulle jag skriva likadant om fler läste? Förtjänar inte andra det här bättre än jag? Får jag mer spam? Måste jag censurera och bli mer privat och hemlig? Gah! Ja, alltså... freakat och panikat helt enkelt. Jag har också tänkt mycket på mitt bloggande och nätdagboksskrivande. Vad? Varför? Hur? När? Hur mycket? Jag vet mycket väl varför jag skriver. Jag har ett behov av att uttrycka mig, att skriva, men jag har aldrig lyckats föra dagbok för mig själv, trots många tappra försök.

Jag behöver ett forum. Jag behöver någon som läser. Inte nödvändigtvis för feedback och kommentarer faktiskt, utan för att kunna ge mina texter ett syfte och en riktning som handlar om något annat än mig. Att formulera sig utåt, nästan i underhållningsform ger mig nya sätt att se på saker. Nya sätt att sätta ord på saker.

En av frågorna i intervjun undrar vad jag bloggar om. Den var svår att svara på. Jag skriver inte nån ”tyck-som-jag-titta-här-är-bästa-sminket!”-blog i alla fall. Så mycket vet jag. Inte heller skriver jag särskilt mycket sen-gjorde-jag-ditt-sen-gjorde-jag-datt. Bara lite så. Ibland.

Mest skriver jag när det finns nåt att skriva samtidigt som andan faller på. Det gör mitt nätskrivande ganska sporadiskt ibland, medan det ibland blir små anekdoter eller funderingar mest varje dag. Efter att ha gått igenom dagens skörd av bloggar, och bland annat läst en av mina favoritbloggar av en tjej i USA, så satt jag en stund och tänkte på alla små händelser som hänt på sistone som jag Inte skrivit om.
Det händer nämligen ganska ofta att jag hör ett samtal, ser en skylt, är med om nåt skojigt, tänker en tanke som jag genast formulerar dagbokstitlar och formuleringar till. Långt ifrån allt hamnar på nätet. Lite hamnar på papper ibland.

Hur skulle ni svara på den frågan? Varför och hur skriver ni? För vem?

Nu har jag en liten idé.

För att testa hur mitt skrivande och mina idéer fungerar, så ber jag er mina kära läsare välja ämne. Jag skriver en lista på saker jag Inte skrivit om, men som jag tänkt att jag kanske skulle skriva om, den senaste veckan. Kan inte ni, om ni vill, berätta vilken ni skulle vilja läsa, så ska jag försöka skriva den?

1. idiotsamtal mellan två trafikhuliganer på bussen
2. att bli tokless på ylle
3. eventuella insikter om självbilder
4. rädslor inför resan
5. hur går folk på museum egentligen?
6. jag ska ju till Skottland och gå på konsert också
7. ja, och så ska ni väl kunna få önska vad som helst också om ni vill...

Kanske verkar det här som ett sätt att ragga feedback. Tro det då. Men idén var faktiskt bara att undersöka hur mitt skrivande funkar, eftersom jag håller på att tänka sönder huvudet kring hur jag ska formulera mina svar i den här intervjun...

Förresten kallade jag det för veckotidskrift. Det är tydligen en månadstidskrift. Så insatt är jag. La-di-dah.

7 kommentarer:

 1. Lätt- varför du blir tokless på ylle såklart! Du vet väl att det är som att svära i kyrkan bland stickbloggarna. Mer sånt!

  SvaraRadera
 2. Rädslor inför resan. Jag har själv alltid fruktansvärd resfeber så fort jag ska någonstans och jagar upp mig själv så att jag glömmer bort att ha roligt.

  Mitt andrahandsval blir om yllet. Håller med Mia där faktiskt.... :)

  SvaraRadera
 3. Anonym9:14 fm

  Jag vill läsa om allt!

  SvaraRadera
 4. Anonym9:39 fm

  röstar på fyran och femman
  men sen tycker jag att allt låter spännande ;)
  /zoomin

  SvaraRadera
 5. This article is very useful, thank you for sharing. And allow me to share articles too, it's about health and treatment. God willing it will be useful for us all. Thank you :)

  Cara Menyembuhkan Selesma(Flu) dengan Cepat
  Cara Mengobati Luka Jahitan Bernanah

  SvaraRadera