fredag 3 juni 2005

walk along the Aveny

Avenyn
Det är inte ofta jag själv erkänner att jag är bra, så håll till godo!

Ännu en dag med jobb som visar att jag är på rätt ställe, gör rätt saker. En åttondeklass från Uddevalla var på mini-klassresa med engelska-fröken och hade beställt en ”designvandring längs Avenyn” av Röhsska museet. Jag blev ombedd att hålla den - på engelska, längs Avenyn, under lunchtimmen. Och det gick så BRA! Några utdrag:

jag - ...so if there’s something you don’t understand, if you wonder something or just have a comment - feel free to raise a hand and ask me.
elev - If we don’t understand or so we’ll just ask you in svenska.

jag (berättar om hur man i Japan försökte byta ut klickandet vid övergångsställena mot fågelkvitter och hur det inte fungerade riktigt) - Instead of crossing the street, people just stood there looking for the birds.
elev - But this clicking noice sounds like a... hack-pecker-bird.

jag - From this side, this could be either a toilet or a phone booth. It’s not very well designed since you have to walk around it to find out. And all the signs are in Swedish, even though things like this are mostly used by tourists.
elev - Does it matter if it’s a phone booth? Drunk people pee in it as long as it’s a booth don’t they?

jag - (efter promenaden) Did you have fun?
elever - YES! (en av dem: You’re funnier than Eva... our fröken.)

Jag älskar smarta tonåringar. Jag älskar när jobbet är roligt. Jag älskar när jag känner att jag är på rätt plats i världen. Jag älskar svengelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar