måndag 20 juni 2005

viljestyrka

Man köper ett tredagars fastepaket från hälsokostbutiken för 167 kronor och låter kroppen få en nystart. Man följer ett schema och lär sig njuta av äppelmust. Skönt.

Men höjden av viljestyrka måste vara att jag, trots att det var sista dagen på fastan, följde med på kulturförvaltningens stora personalfest som jag var inbjuden och anmäld till i fredags. Där satt jag och drack kvällens ynka deciliter ananasjuice medan de andra åt italiensk buffé.

”Under fastans sista dag brukar det stora lyftet infinna sig...” sa broschyren. Pyttsan. Under fastans sista dag infann sig den flera dagar för tidiga mensen, och jag har legat energilös i smärtor på min balkong hela helgen och varit minst sagt utslagen i solen. Solkräm, ibuprofen och vatten - jajamen.

Nu är benen mer grisrosa än vintervita. Magen och axlarna är kräftröda och jag har en sexig tvättbjörns-look i ansiktet efter att ha haft solglasögonen på när jag legat och läst och jäst i solen. Sommaren är här.

Note to self: Stora örhängen i motvind på en cykel är inte bara obekvämt. Det ger märkliga ljudeffekter i mp3-spelaren också.

4 kommentarer: