onsdag 18 maj 2005

gudinnans humör

humör
Gud var en kvinna med PMS idag. Först log hon och strålade så varmt mot allt och alla för att i nästa sekund ryta till som orkanen Gudrun. Mitt i den varmaste skrattattack, som fick mig att ta några danssteg i solen utanför porten, måste nån profet ha sagt att hon såg fet ut idag eller något liknande, för hon började gråta så fort att hon inte ens hann sudda ut leendet jag just hade dansat i. Sen gav hon profeten örfilar, så hårda att vinddraget kändes ända hit. Och hon grät och grät. Men jag tror att profeten bad om ursäkt, och kanske till och med gav henne en kyss för så här innan läggdags är alla tårar torkade. Nu gäspar hon och håller på att somna med ett leende och det varma ljuset från under hennes ögonlock färgar mitt vardagsrum orange.

Vad jag försöker säga är att det var märkligt väder idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar