onsdag 26 januari 2005

m ssing letter

Jag fick paket idag. Från Kanada.

to me

Hur ska jag förklara vad det betyder att få ett sådant paket? Hur ska jag förklara hur jag förstår hur mycket engagemang det har krävts för all omtanke som har packats ned i det där vadderade kuvertet? Jag vet bara att jag har gått omkring med ett leende hela dagen, värmd inifrån av den omtanke han lagt ner på mig.

Det doftar kaffe i hela lägenheten av delikatesskaffet jag fick. På en fånig blyertspenna i neonfärger står det hans namn. I en liten burk som ser ut som ett batteri ligger kaffe-chokladgodis som är så goda att jag har svårt att hålla mig från att äta alla på en gång, men då kommer jag inte att sova på en vecka. Jag vet precis vad som händer i Kanada eftersom han skickade med första sidan på två av de största tidningarna från dagen då han skickade det. Och på ett café i eftermiddags tittade en tant nyfiket på mig när jag satt och fnittrade åt boken ”So, You Want to Be Canadian? – all about the most fascinating people in the world and the magical place we call home”. Det är en fånig bok, men många av våra skämt finns där i, och på några ställen har han lagt till egna kommentarer.

Och jag bara ler.

Det skulle ha legat ett långt brev i paketet också, men det har av misstag blivit kvar i Kanada. Och han bad så mycket om ursäkt, så många gånger, och lovade att han skulle skicka det idag i stället. Jag var redan jätteglad över vad jag fått, så jag ser det bara som att jag har mer att se fram emot.

Jag fick ett paket. Och jag bara ler.

1 kommentar: